15 Martie sărbătorită în căminul Sf. Elisabeta

DSC_0470Elevii claselor IX., X. și XII. de la Colegiul Național Mihai Eminescu au adus spiritul evenimentelor din 15 martie 1848 la rezidenții Căminului Sf. Martin, administrat de Caritas Catolica Oradea. Această trupă este formată din elevi extrem de creativi și operativi. Sunt niște elevi pe care ne putem baza, care dacă primesc o sarcină, o îndeplinesc cu seriozitate, fără nevoia de a fi supravegheați – a declarat d-l Kovacs Ferenc, profesor de muzică.

DSC_0431Spectacolul elevilor a și confirmat cuvintele profesorului. Compusă din texte istorice și literare, spectacolul a redat cu acuratețe întâmplările revoluției maghiare din 1848–49, dar în același timp a incorporat și performanțe individuale, manifestări ale creativității tinerilor. Spectacolul a inclus recitaluri de poezie, muzică, dansuri populare și de societate, respectiv cântece.

Rezidenți căminului au fost foarte recunoscători. Din cauza stării de sănătate, ei nu au putut participa, la festivitățile organizate în oraș, dar în acest fel, totuși s-au putut simți parte a comunității, și au putut sărbători împreună.

Vezi Galeria de imagini