Exercițiu de evacuare în Căminul Sf. Elisabeta

kiuritesi gyakorlat 1În data de 27 august 2019, marți, s-a efectuat un exercițiu de evacuare în caz de incendii în Centrul Rezidențial de Bătrâni Sfânta Elisabeta, administrată de Asociația Caritas Catolica Oradea. Angajații au fost instruiți de d-l Viorel Pop consultant pompier, și d-l Kiss Istvan responsabil pentru protecția muncii în cadrul asociației. Înaintea efectuării exercițiului practic, a avut loc o ședință cu personalul Căminului în cadrul căreia s-au stabilit atribuțiile fiecărui angajat în caz de urgență.

Un punct specific instituției constituie faptul că există mulți rezidenți care nu se pot deplasa singure, de aceea  personalul de serviciu trebuie să asigure sprijin fiecărei persoane. O altă problemă specifică a fost evacuarea pacienților imobilizați la pat, și în scaune cu rotile.

„Personalul de pe locul de muncă a cunoscut atribuțiile și a efectuat evacuarea rezidenților căminului de bătrâni încadrând în timpul de intervenție de 5 minute stabilit. După evacuare s-a făcut prezența tuturor pacienților care au fost scoși afară la aer liber în condiții de siguranță, s-a întrerupt curentul electric și s-a trecut la faza de stingere a incendiului” – a declarat d-l Viorel Pop consultant pompier.

Solicitare oferta tehnico-financiara Echipamente tehnica de calcul

Submit-Corporate-IT-EquipmentDescarcă aici în format pdf detaliile:SOLICITARE OFERTE TEHNICA DE CALCUL

Oferta se va transmite in format electronic la adresa de e-mail nagy.hortenzia@caritascatolica-oradea.ro sau se va depune in format fizic in plic inchis la sediul Asociaţiei Caritas Catolica, situat în Mun. Oradea P-ta Ion Creanga   nr.2, până la data de  30.08.2019, ora 10.00.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa Asociaţiei Caritas Catolica sau la adresa electronica: nagy.hortenzia@caritascatolica-oradea.ro, până la data limită de depunere a ofertei 30.08.2019, ora 10.00.

Se construieste o școală în Nepal din donațiile Confederației Caritas România

nepali suli 3 În primavară anului 2015, un cutremur devastator a afectat Nepal. În urma catastrofei, Confederația Caritas România a organizat o colectă în bisericile catolice din România. Sumele strânse au fost alocate pentru ajutoare de urgență, dar și pentru un program de reabilitare. Acum lucrările de construcție pentru o școală nouă în satul Benkalidevi întră pe ultima sută de metri. Confederația Caritas România a contribuit la acest proiect cu suma de 80.000 EUR.
Peste 7.000 de oameni au murit și sute de mii de case au fost distruse, în data de 25 aprilie 2015 când un cutremur puternic (7,8 pe scara Richter) a lovit Nepal, o țară săracă în munții Himalaya între India și China. Una din localitățile afectate este Bankalidevi, un sat cu aproximativ 1.500 de locuitori situat pe un versant abrupt. Cutremurul a distrus case și a provocat alunecări de teren care au distrus drumul de acces care de multe ori a fost impracticabil din cauza ploilor. Și școala satului s-a transformat într-o ruină nefolosibilă.

nepali suli 1

« Inapoi