Se construieste o școală în Nepal din donațiile Confederației Caritas România

nepali suli 3 În primavară anului 2015, un cutremur devastator a afectat Nepal. În urma catastrofei, Confederația Caritas România a organizat o colectă în bisericile catolice din România. Sumele strânse au fost alocate pentru ajutoare de urgență, dar și pentru un program de reabilitare. Acum lucrările de construcție pentru o școală nouă în satul Benkalidevi întră pe ultima sută de metri. Confederația Caritas România a contribuit la acest proiect cu suma de 80.000 EUR.
Peste 7.000 de oameni au murit și sute de mii de case au fost distruse, în data de 25 aprilie 2015 când un cutremur puternic (7,8 pe scara Richter) a lovit Nepal, o țară săracă în munții Himalaya între India și China. Una din localitățile afectate este Bankalidevi, un sat cu aproximativ 1.500 de locuitori situat pe un versant abrupt. Cutremurul a distrus case și a provocat alunecări de teren care au distrus drumul de acces care de multe ori a fost impracticabil din cauza ploilor. Și școala satului s-a transformat într-o ruină nefolosibilă.

nepali suli 1

Instruire de protecție împotriva incendiilor la Caritas

DSC_0943Angajații Asociației Caritas Catolica Oradea au participat la un exercițiu de apărare împotriva incendiilor  miercuri, 26 iunie 2019. Colegii de la Centrul de Îngrijire la Domiciliu, Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta, Cantina Socială Caritas, respectiv magazinul second hand de pe strada Spartacus au fost instruiți de d-l Viorel Pop consultant pompier, și d-l Kiss Istvan responsabil pentru protecția muncii în cadrul asociației.

Participanții și-au reîmprospătat cunoștințele despre regulile de protecție împotriva incendiilor, iar după instruire au avut ocazia să încerce mai multe tipuri de stingători – ca și cel mai comun cu spumă mecanică, sau stingătorul cu bioxid de carbon. Activitatea de miercuri face parte din seria de instruiri tematice organizate în mod regular de mai multe ori pe an cu scopul de a aprofunda și reîmprospăta cunoștințele angajaților în domeniul protecției la locul de muncă spre a oferi condiții cât mai sigure beneficiarilor îngrijiți de asociație.

Consultanță de specialitate Ortopedie

csernatony hirdetesProf. Dr. Zoltán Csernátony, directorul Clinicii de Ortopedie din Debrețin, și-a redeschis Cabinetul medical individul la Oradea, în noua clădire a Policlinicii Caritas (Oradea str.Piata Ion Creangă nr.2).

Consultațiile au loc pe baza unei programări, de două ori pe lună, de la ora 16:00, vineri. Contact: +40 771104 967

 

« Inapoi