Acţiunea cutia de pantofi a adus fericirea în sufletul a două mii de copii

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAȘi în acest an, sponsorii austrieci şi germani, înainte de sărbători, au trimis la Caritas Catolica Oradea, cadouri strânse în cutii de pantofi, pe care  organizaţia caritabilă le-a distribuit nevoiaşilor din 50 de localităţi ale diecezei, înfrumuseţând crăciunul a peste două mii de copii.

Cutiiile de pantofi au fost umplute cu cadouri de către membrii  comunităţilor bisericeşti din Austria,respectiv de elevi din Germania, care le-au şi împachetat frumos, trimiţându-le copiilor din România. Cutiile, alcătuite cu multă grijă şi dragoste conţineau dulciuri, jucării, creioane colorate, cărţi, articole mici de îmbrăcăminte sau de uz şcolar, iar pe ambalaje erau specificate doar vârsta şi sexul, astfel că copiii au avut parte de surprize adevărate.

„ Este un gest extraordinar din partea sponsorilor noştri din străinătate, ca şi după atâţia ani, să persevereze cu atât drag în dorinţa de a aduce un pic de fericire copiilor noştri, de sărbători. Şi acesta este un semn al celor concepute de apostolul Paul în Imnul iubirii: dragostea nu cade niciodată” – a declarat părintele Iosif Rajna, preşedintele Asociației Caritas Catolica Oradea, care a adăugat „în afara parohiilor catolice ale diecezei, am transmis din cadouri şi la alte confesiuni, române şi maghiare, precum şi comunităţilor de romi.”

Cutiile de pantofi au fost pregătite la parohiile Purgstall, Pöchlarn, Gaming, Steinakirchen, Petzenkirchen și Wieselburg din Austria, de grupul de tineret Junge Generation Bezirk din Melk, precum şi în Germania la organizaţia Caritas St. Elisabeth din Altötting, şcoala Maria Ward Realschule din Burghausen, parohia Kirchdorf am Inn, şi în mai multe şcoli din Neuötting și Altötting. Acțiunea a fost sprijinită de Consiliul Local și Consiliul Județean din Wieselburg, respectiv firma Buchmayer, băncile Volksbank, Sparkasse și Raiffeisen, precum și oficiul poștal Wieselburg și clubul local Lions.