Angajați Caritas Catolica instruiți în prim-ajutor

A treia serie a angajaților Asociației Caritas Catolica a absolvit cursul de instruire în acordarea primului-ajutor, oferit de Crucea Roşie din România, prin sprijinul financiar al organizației olandeze Stichting Steungroep Nederland Roemenie, marți, 6 martie 2018.

DSC_0333

Cei 14 îngrijitori și asistenți sociali participanți au avut ocazia să învețe de la medicul Alex Tucudean teoria și practica acordării de prim ajutor. De asemenea participanţii şi-au putut însuşi cunoştinţe noi în domenii ca evaluarea stării bolnavului, respectiv metodele și tehnicile de resuscitare și intervenție corectă în cazuri de stop cardio respirator, criză epileptică, arsuri, muşcături, înţepături, reacţii alergice, infarct etc.

Incluzând această ultimă serie, un număr total de 44 angajați ai Asociației Caritas Catolica au primit instruirea în prim-ajutor, prin sprijinul financiar al organizației olandeze Stichting Steungroep Nederland Roemenie. Acest număr include îngrijitori, asistenți sociali și alți angajați de la peste 10 subunități ai asociației din Oradea, Marghita și Oșorhei. În perioada următoare se vor organiza activități de reîmprospătare a cunoștințelor dobândite pentru angajații care au absolvit cursul de anul trecut.