Angajații Caritas instruiți în prim-ajutor

DSC_0408Prin sprijinul financiar al organizației olandeze Stichting Steungroep Nederland Roemenie Joi, 16 noiembrie, a doua serie a angajaților Asociației Caritas Catolica a absolvit cursul de de instruire pentru acordarea primului-ajutor, oferit de Crucea Roşie din România.

Cei 15 îngrijitori și asistenți sociali au învățat de la doctorul Alex Tucudean teoria și practica acordării de prim ajutor. De asemenea participanţii şi-au putut însuşi cunoştinţe noi în domenii ca evaluarea stării bolnavului, respectiv metodele și tehnicile de resuscitare și intervenție corectă în cazuri de stop cardio respirator, criză epileptică, arsuri, muşcături, înţepături, reacţii alergice, infarct etc.

DSC_0423„Consider că cunoștințele dobândite sunt foarte utile, pentru că oricine poate întâlni situații de urgență în familie, ori pe stradă, dar pentru noi – personalul care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor în cămine sau la îngrijirea de domiciliu – aceste informații și tehnici sunt de-a dreptul vitali în munca noastră. Este foarte important să știm cum să procedăm corect în situații neprevăzute” – a declarat Andrea Nagy, coordonatoarea Căminului de Bătrâni Sf. Elisabeta din Oradea.

Asociația Caritas Catolica Oradea acordă o importanţă deosebită pregătirii şi în acest domeniu al angajaţilor medico-sanitari şi sociali, de aceea, cu ajutorul olandez, se vor organiza pe viitor mai multe cursuri de acest gen, şi pentru ceilalţi angajați.

Vezi Galeria Foto

Sz.G.T.