Jótékonysággal kezdték az új évet

26063494_10214196581204082_2687054454933025310_oA siteri Mosolykommandó önkéntesei az elmúlt évek során már több ízben is támogatták a nagyváradi Caritas Catolica segélyszervezet ellátottjait, úgy az idősotthonokban, mint a szabadtéri étel- és teaosztások során. Az együttműködés idén is folytatódik. A Mosolykommandó csapata a Tomis pékipari vállalat által az ünnepi időszakra felajánlott kalácsokkal lepte meg a Caritas Catolica szociális konyhájának ellátottjait 2018. január 4-én, csütörtökön.

Összesen 34 rahátos és kakaós kalács került kiosztásra a szegények között. A Mosolykommandó önkéntesei ugyanakkor szerepet vállaltak a Caritas által szegényeknek biztosított napi meleg ebéd kiosztásában is. Minden ellátottnak kellemes meglepetés volt, hogy a forró leves és a főétel mellé ezúttal egy darab kalács is társult. Nagyon jót fog az ilyen ajándék a téli időszakban.

„Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy részt vehettünk az ételosztásban. Az ilyen alkalmak adnak erőt a kitartáshoz. Emlékeztetnek arra, hogy bár a világot nem tudjuk megváltoztatni, de tőlünk telhetően jobbá tehetjük” – nyilatkozta Szabó Kinga, a csoport vezetője.

26240137_10214196567483739_5708265778494668007_oA Mosolykommandó Siterben alakult meg 2015 decemberében, civil kezdeményezésként. A csapat célja hogy segítsen ahol és ahogyan tud, a fiatalságot is bevonva a tevékenységbe. Az otthonokban élő gyermekek és idősek megajándékozásán túl több olyan családon is segítettek, akiknek a tűz martalékává váltak otthonaik. Adománygyűjtő programokat tartottak, és amit sikerült összegyűjteniük, eljuttatták vagy személyesen vitték el a nélkülözésben szenvedőkhöz. Évek óta rendszeres résztvevői a Caritas adventi teaosztásainak, amelyhez saját készítésű mézeskalácsaikkal járulnak hozzá.

Segítségüket, barátságukat ez úton is köszönjük!