Au măsurat tensiunea a peste 100 de oameni

tobb mint szazan 1În cinstea Zilei internaționale a vârstnicilor, angajaţii Centrului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul asociaţiei Caritas Catolica Oradea, au măsurat gratis tensiunea arterială şi glicemia persoanelor solicitante, la toate punctele de lucru din judeţ. Au beneficiat de aceste servicii 103 persoane – marea majoritate pensionari – din localităţile Oradea, Oşorhei, Sălacea, Marghita, Salonta şi Săcueni.

În afară de efectuarea măsurărilor, asistentele şi îngrijitorii Caritas au şi stat de vorbă cu bolnavii, şi în cazurile în care rezultatele erau nesatisfăcătoare, emiteau şi bilete de trimitere la medicii de familie. „Din respect pentru vârstnici, în fiecare an organizăm această acţiune. Sunt oameni care vin doar din curiozitate, alţii pentru că vor să compare rezultatele noastre cu ale lor proprii, după măsurătorile efectuate acasă. Dacă valorile erau mari, propunem să apeleze la medicul de casă sau la un specialist ” – a declarat Andrea Toth, coordonatoarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul As. Caritas Catolica.

Acest centru îşi desfăşoară activitatea încă din 1997. Personalul medico-sanitar asigură la domiciliul bolnavilor, următoarele: injecţii, perfuzii, pansări, tratarea rănilor de decubit, măsurarea tensiunii şi glicemiei, ajutor în igiena personală, gimnastică medicală, aplicarea şi/ sau schimbarea sondelor urinare. Totodată, la sediul centrului (Oradea, str.Spartacus nr.31/A) se pot închiria diferite accesorii sanitare – scaune cu rotile, cârje, cadre, paturi de spital) Centru are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Bihor, astfel fiind posibilă solicitarea cu titlu gratuit a serviciilor decontate.

Informaţii la tel. 0259/ 470.013, resp. 0771/788.730

Comments are closed.