Binecuvântare de rusalii la Căminul Sf. Martin

punkosdi 1Vineri, 2 iunie, a avut loc sfinţirea şi binecuvântarea capelei recent renovate, a Căminului de Bătrâni Sf. Martin, administrată de Caritas Catolica Oradea.

Sfânta slujbă ţinută totodată şi de Rusalii, a fost celebrată de excelenţa sa, Böcskei  László, episcop de Oradea. La ritual, în afară de rezidenţii căminului, au participat şi mai mulţi aparţinători, personalul instituţiei şi conducerea Caritas Catolica.

După slujba festivă, în curtea căminului s-a servit îngheţată participanţilor, care au întreţinut convorbiri libere şi animate.

Renovarea capelei şi a camerelor de locuit de la etaj, s-a realizat cu ajutorul Asociaţiei Stichting Caritas St. Petrus & Paulus din Uden, și cu sprijinul părintelui Harold van Overbeek și a parohiei romano catolice din Ommel, respectiv cu sprijinul d-nului Konrad Fundneider din Neumearkt. După renovare şi modernizare, camerele au devenit mai estetice, parchetul uzat a fost înlocuit cu covoare PVC de bună calitate, a căror întreţinere este mai uşoară şi corespund normelor igienice. S-au zugrăvit toate camerele, ca şi capela, astfel că rezidenţii căminului se pot bucura de un mediu de trai înnoit.