Binefăcătrul Caritas premiat de Lions St. Polten

Peter Zidar kituntetes-001Bunul nostru prieten și sponsor mag. Peter Zidar diacon din Austria a primit anul acesta premiul KALCHER ANTON din partea Clubului Lions din orașul St. Polten, pentru activitățile umanitare desfășurate de peste 2 decenii. Ne bucură faptul că munca lui este apreciată nu doar de noi, ci și de autoritățile locale din orașul său. Diaconul de 63 de ani participă în diferite proiecte umanitare de 23 de ani.

D-nul Peter Zidar colectează și aduce haine folosite nevoiașilor diecezei Oradea din anul 1995. În 1998 a participat cu studenți și profesori la renovarea Internatului Social Caritas, și a luat parte la înființarea Căminului de Copii din Sâniob. A adus haine, alimente și medicină de sute de ori nevoiașilor români. A organizat peste 25 de tabere de muncă pentru tineri din școli profesionale austriece pentru renovarea Centrului Sf. Iosif.

Aș dori ca studenții să simtă serviciul caritabil pe pielea lor, ca să ofere sprijin din toată inima. Dacă umblăm cu ochi și urechi deschiși în lume, și suntem interesați de semeni noștri, atunci o să găsim legătura noastră cu viața, și oamenii care au nevoie de noi – declară d-nul Peter Zidar.