Önkéntesség nemzetközi segélyprogramokban

Afis HUNSzeretnél külföldön önkénteskedni? A akkor itt a helyed! Május 14-én, kedden 18.00 órától a nagyváradi vár G épületében veszi kezdetét az az információs karaván, amely a nemzetközi segélyprogramokban való részvételről és az önkéntességi lehetőségekről tájékoztat majd országszerte minden érdeklődőt, s amelyet a TEACH projekt keretében indított el a bukaresti Caritas Konföderáció.

A pódiumbeszélgetéssel egybekötött információs kiállítás a Nagyváradi Caritas Catolica és a görög-katolikus Caritas Eparhial társszervezésében, és a Nagyváradi Városi Múzeum közreműködésével valósul meg.

A karaván keretében megtekinthető lesz egy film valamint egy fénykép-kiállítás, amely azokat a nagy nemzetközi katasztrófa-helyzeteket mutatja be, ahol európai és köztük romániai önkéntesek is emberbaráti szolgálatot tettek. Az érdeklődők választ kaphatnak a következő kérdésekre:

• Humanitárius krízisek – melyek azok? Kiket érintenek?
• Emberbaráti szolgálat – mi az? Hogyan valósul meg?
• Önkéntesség – Miért jó önkéntesnek lenni?
• EU AID önkéntesprogram – mit kínál? Hogy lehetsz önkéntes a program keretében?

A rendezvény a TEACH projekt részét képezi, amelyben 6 európai Caritas szervezet vesz részt: Ausztriából, Cehországból, Írországból, Nagy Britanniából, és Romániából. A projekt célja hogy megerősítse hogy hatékonyabbá tegye az emberbaráti szolgálatot, és elsősorban az önkénteskedni vágyókat szólítja be, de érdekes információkkal szolgálhat bárki számára.

A projekt társfinanszírozója az Európai Bizottság, az „EU önkéntresek emberbaráti szolgálata” elnevezésű kezdeményezés keretében, amely lehetőséget biztosít az Uniós tagállamok állampolgárainak arra, hogy nemzetközi segélyprogramokban vegyenek részt.

További információk:

e-mail: emergency@caritasromania.ro

site: https://projectteach.eu/ro/ vagy https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.

Comments are closed.