Caritas Catolica şi-a sărbătorit vârstnicii

idoseit 2Cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, Asociația Caritas Catolica Oradea a felicitat  luni rezidenţii căminelor Sf. Elisabeta şi Sf. Martin cu o slujbă de sărbătoare şi un program cultural. Sărbătoarea a coincis cu ziua liturgică a Sfinţilor Îngeri Păzitori.

„Suntem recunoscători pentru înţelepciunea lor”

„Ne bucurăm mult, că există o zi închinată vârstnicilor, zi în care atenţia poate fi dirijată către dumneavoastră. Suntem recunoscători că vă putem fi alături, şi suntem recunoscători pentru înţelepciunile şi experienţele pe care le împărţiţi cu noi, zi de zi„ – a spus Andrea Dombi, în numele asistentelor şi îngrijitoarelor de la căminul din zona Nufărul.

Sărbătoarea a început la ora zece, cu slujba ţinută la capela căminului Sf. Martin. Ritualul a fost celebrat de părintele lazarit  Sándor  Szőke. „Bunul Dumnezeu ne iubeşte într-atât, încât atunci când a văzut că omul are nevoie de ajutor, nu a creat doar omul, dar şi ajutoarele: îngerii. Domnul nu ni i-a dat la întâmplare, ci tocmai, ca să ne fie alături toată viaţa şi să ne ocrotească de cele rele, şi să ne ajute să găsim calea pe care Dumnezeu ne-a hărăzuit-o” – a accentuat părintele Sándor în predica sa.

După liturghie, rezidenţii s-au adunat în sala de mese a căminului, unde, în semn de preţuire, îngrijitoarele le-au oferit flori şi delicatese sănătoase.

Elevii Liceului Pedagogic au oferit un spectacol-surpriză pentru vârstnici

idoseit 3La Centrul de Îngrijire Sf. Elisabeta, preoţii  Kóhr Balázs, Rajna József şi Farkas Imre au celebrat o slujbă comună în cinstea vârstnicilor, după care elevii claselor IX-XII de la Liceul Pedagogic Iosif Vulcan din Oradea, au prezentat un recital de poezii şi muzică, sub îndrumarea profesoarei Nagy Enikő.

„Pot să afirm în numele copiiilor, că am acceptat cu mare drag invitaţia. Anul acesta, ne-am gândit să-i cooptăm şi pe bobocii din clasa IX.-a, şi mulţi s-au oferit să cânte sau să recite o poezie.” – a declarat profesoara Nagy Enikő.

La recital au participat 30 de elevi. Festivitatea s-a încheiat cu un ceai în comun, îmbogăţit cu deserturi oferite de Cofetăra Mocca, care de Ziua Internaţională a Vârstnicilor i-a suprins cu prăjituri proaspete şi apetisante pe rezidenții căminelor.