Szent Erzsébet Gyűjtés 2019

Asset 12019. november 17-én, a Szegények Világnapján, a nagyváradi egyházmegye templomaiban a szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak szállást és ellátást biztosító Caritas-bentlakás működési költségeinek fedezésére tartunk gyűjtést.

Bárki, aki e célra szeretne adakozni, megteheti November 17-én, egyházmegyénk római katolikus templomaiban, vagy a nagyváradi Caritas székhelyén (Piața Ion Creangă. 2 szám) naponta 8.00–14.00 óra között.  Adományaikat előre is köszönjük, és viszonzásul Isten kegyelmének gazdag jutalmát kérjük minden jó szándékú és segíteni akaró embertestvérünknek.

Tavaly a szegények étkeztetésére ajánlottuk fel a Szent Erzsébet Gyűjtést. Akkor a hívek adományainak köszönhetően a megyeszékhelyen gyakorlatilag megduplázódott az ellátottak száma, míg az egyházmegye szintjén közel ötven rászorulóval több kapott meleg ételt a katolikus karitásztól a hideg téli hónapokban. A székesegyház és további 64 római katolikus plébánia mellett, egy vidéki református plébánia is részt vett a tavalyi Szent Erzsébet Gyűjtésben.

Idén is számítunk a jólelkű emberekre, hogy biztosabb, élhetőbb körülményeket és szebb ünnepet adhassunk a nélkülözésben élő gyermekeknek!

A Szegények Világnapját Ferenc pápa 2016-ban, az irgalmasság rendkívüli szentévében hirdette meg, és az évközi időszak utolsó előtti, 33. vasárnapját jelölte ki számára.

Comments are closed.