Conferinţa “Migraţia romilor”

roma-migracios RU 1Episcopul romano-catolic, exc. Böcskei László, dl. Kiss Károly, directorul executiv al org. Caritas Catolica, dl. Szabó Dániel coordonatorul programului Caritas privind romii, împreună cu părintele Jitaru Szél Antal, responsabil cu problemele romilor – participă la conferinţa internaţională organizată de Caritas Eparhial Oradea sub patronajul Conferinţei Episcopilor Catolici din România, şi cu sprijinul Renovabis pe tema migraţiei romilor. La eveniment, participă peste 60 de reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, din şapte ţări europene, printre ei, invitaţi din Belgia, Bosnia, Bulgaria, Germania, Italia şi Ungaria.

La deschiderea de miercuri, d.-na Monika Kleck, reprezentanta Renovabis, a accentuat că nu se aşteaptă din partea Conferinţei soluţionarea unei probleme în sine, ci că acest eveniment are ca scop ca în cadrul acestuia, reprezentanţii instituţiilor de stat, ai societăţilor civile şi organizaţiilor bisericeşti, să împărtăşească experienţele în domeniu şi să dezbată problemele sociale aferente migraţiei romilor, căutând trenduri de soluţionare pentru dificultăţile care tind deja spre o conotaţie europeană.