Donaţie de alimente din partea elevilor de la Brâncuşi

diakok 1În cadrul Săptămânii legumelor şi fructelor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, elevii de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi au organizat o colectă caritabilă de alimente în beneficiul oamenilor străzii şi familiilor sărace deservite de Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea.

Această acţiune s-a derulat printr-o informare a elevilor şi pe platforme online, dar şi prin metode clasice de informare cu ajutorul diriginţilor. Au fost două zile de colectare, fructele şi legumele s-au adunat la biblioteca şcolii. Fiecare elev în măsura posibilităţilor a putut cumpăra ori aduce de acasă ce a dorit, urmând ca alimentele colectate să fie transportate şi predate la sediul cantinei de către profesoara Roxana Ţiplea şi câţiva reprezentanţi ai elevilor în data de 23 noiembrie, joi.

În colecta s-au implicat majoritatea elevilor din clasele IX–XII. Împreună ei au adunat aproximativ 214 kg de alimente constând în cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveţi, usturoi, gulii, ardei graşi, şi diferite fructe sezonale.

„Am încercat să găsesc un beneficiar serios pe piaţă de care am auzit de ani de zile şi cu care am vrut de mult să colaborez. De aceea am ales Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Ordaea ca şi unitate la care să donăm legumele şi fructele donate de elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi” – a declarat Roxana Ţiplea, profesor de ştiinţe socio-umane, responsabil cu activităţile de voluntariat din şcoală. „Începând cu luna decembrie, doresc să iniţiez o altă campanie de colectare a alimentelor neperisabile tot în beneficiul Cantinei Sociale şi pentru azilul de bătrâni, şi de anul viitor să încercăm să fim o prezenţă cât mai constantă la servirea cantinei cu elevii şi profesorii doritori” – a mai adăugat organizatoarea colectei.

Câţiva dintre voluntarii prezenţi la predare au decis să se implice şi în împărţirea mesei calde pentru nevoiaşii deserviţi de Cantina Socială. „M-am gândit să particip la această acţiune pentru că am simţit că mai sunt şi oameni nevoiaşi care au nevoie de ajutorul nostru, şi fiind noi mai norocoşi,am putut să îi ajutăm. Îmi place să mă implic în voluntariat. Dacă pot să ajut, îmi place să ajut”– a declarat Victor, elev în clasa XII. Tinerii voluntari şi-au exprimat dorinţa de a mai participa la acţiuni similare şi în viitor.

Cdiakok 3antina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Oradea deserveşte în prezent în jur de 200 de persoane, printre care oameni ai străzii, familii nevoiaşe dar şi rezidenţii a 2 cămine de bătrâni şi Internatul Social Caritas. Donaţiile de alimente sau băneşti reprezintă un ajutor imens pentru asigurarea continuităţii serviciului, în special în perioada de iarnă. Donaţiile se pot preda în urma notificării prealabile la sediul cantinei (str. Spartacus 31/A) în timpul săptămânii între orele 8–15. Informaţii prin telefon: +40(0)359/427-777 sau e-mail: caritas.oradea@gmail.com.