Donație de tricotaje pentru copii

DSC_0717Aproape 300 de pulovere tricotate, 150 de fulare şi 80 de şepcuţe susite din Olanda, au fost împărţite de Caritas Catolica Oradea copiiilor nevoiaşi din grădiniţe şi clase pregătitoare din judeţ. Îmbrăcămintele de iarnă au fost lucrate de un grup de 25 de pensionare olandeze, care datorită vârstei sau limitelor fizice nu se mai pot deplasa, dar au vrut totuşi ca prin munca lor să-şi aducă aportul la fericirea copiiilor din Bihor. Hăinuţele călduroase au fost aduse la Oradea de către doi reprezentanţi ai Fundaţiei Europa de Est din Boskoop (SOEB), Ria şi Piet Beukenkamp, iar la împărţirea tricotajelor a participat educatoarea Réka Pető Nagy, din Oradea. Din donaţiile generoase făcute de vârstnicele olandeze, au beneficiat copii din grădiniţele şi şcolile din  Parhida, Diosig, Săcueni, Olosig, Ciocaia şi Biharia.

„Am primit donaţiile cu mult drag. Toţi sunt încântaţi de hăinuţele frumoase, copiii sunt bucuroşi şi le mulţumesc acelor pensionare olandeze care le-au tricotat. Domnul să binecuvânteze munca lor!” – a spus educatoarea Andrea Szűcs din Diosig, din a cărei grupe fac parte mai mulţi copii din căminul local al Fundaţiei Sf. Francisc din Deva.

„Articolele tricotate sunt foarte binevenite în familiile nevoiaşe, mai ales acum în anotimpul rece. Totodată, prin aceste donaţii putem chiar şi motiva copiii să vină la grădiniţă – căci în această zonă, numărul copiiilor care abandonează prea devreme sistemul educativ, este mare” – a adăugat Emese Piski, directoarea instituţiei din Parhida.

„Mă simt bogat că am putut oferi ceva. Sunt fericit, că am avut posibilitatea să predau aceste pulovere, tricotate cu drag de persoane care nu mai au capacitatea fizică de a se deplasa până aici. Prin intermediul meu, au reuşit totuşi să-i facă pe copii să zâmbească” – ne-a declarat Ria Beukenkamp, reprezentanta SOEB. După cum a relatat, unele dintre pensionarele olandeze care au împletit aceste pulovere, sunt foarte bătrâne. Cele care au trecut deja de 90 de ani, nu s-au mai angajat să lucreze pulovere, dar au împletit, cu acelaşi drag, şaluri şi şepcuţe mai simplu de executat. Toate sunt fericite, că au putut face ceva de bine pentru societate, simţindu-se şi ele utile.