Donaţii pentru azilul de pe str.Guttenberg

DSC_0645Marţi, excelenţa sa, episcopul romano-catolic Böcskei László şi reprezentanţii organizaţiei Caritas Catolica, au vizitat azilul de pe str.Guttenberg, ca, în pragul postului mare, să asigure câte-o cină caldă şi donaţii celor nevoiaşi. Pachetul cu alimente, potrivit evenimentului, conţinea şi tradiţionalele gogoşi de câşlegi.

Dulciurile, articolele de toaletă şi igienă,cearşafurile şi păturile împărţite au fost donate organizaţiei Caritas Catolica de parohiile aparţinând diecezei St. Pölten din Austria (Wiesenburg, Petyenkirchen, Prgstall,Gaming,Steinakirchen,Pöchlarn şi Zelking/ Matzleinsdorf ), iar mâncarea caldă a fost asigurată pe seama organizaţiei Caritasverband Passau din Germania. Cina a fost îmbogăţită şi de un eveniment-surpriză muzicală oferită de  Hajdú Szabolcs şi Bíró Romeo, cazaţi la internatul Caritas, ambii elevi ai Liceului de Artă din Oradea, care au interpretat cântece de petrecere şi muzică uşoară, înveselind atmosfera, ba chiar făcându-i pe câţiva dintre comeseni să cânte.

Dl. episcop Böcskei László a adresat cuvinte de îmbărbătare nevoiaşilor de la azil, şi împreună cu domnii Rajna József, preşedintele Caritas, şi  Kiss Károly director executiv, a vizitat şi familiile găzduite nu doar în corpul principal al clădirii, ci şi în containerele amplasate în curta stabilimentului.

Spre sfârşitul vizitei, dl.episcop şi cei doi conducători ai organizaţiei Caritas, au purtat discuţii cu consiliera azilului, d.-na Ioana Ghirdan, despre posibilitatea ca biserica, prin Caritas Catolica Oradea, să acorde sprijin şi pe viitor, nevoiaşilor găzduiţi la azil.

În încheierea vizitei, toţi cei prezenţi au rostit în comun Tatăl nostru, atât în limba maghiară cât şi în limba română.

Szombati-Gille Tamás