Donaţii pentru preşcolari şi elevi din ciclul primar

adomanyokVinerea trecută, părintele Rajna Jozsef, directorul Caritas Catolica din Oradea, a împărţit copiiilor de grădiniţă şi elevilor şcolii primare din Dolea, satul său natal, donaţii provenite din Germania şi Austria.  Pachetele pregătite cu multă atenţie şi preocupare, conţineau dulciuri, articole de uz şcolar şi jucării din pluş. „Prin această mică atenţie, am vrut să contribuim la cheltuielile părinţilor care au în creştere copii de grădiniţă şi/sau de şcoală primară, totodată, să le facem şi copiiilor o bucurie, cu dulciurile incluse în pachete” – a declarat dl. părinte Rajna.

Pedagogii şi copiii din clase, l-au primit cu drag pe reprezentantul Caritas, şi au fost foarte entuziasmaţi să apară fotografiaţi cu cadourile primite. Împărțirea donaţiilor a făcut parte din acţiunea  „cutia de încălţăminte”  organizată de Caritas Catolica, în cadrul căruia, începând din crăciunul de anul trecut, au acordat sprijin la numeroase comunităţi religioase, organizaţii civile şi instituţii şcolare.

Celor  40 de parohii aparţinătoare Episcopiei Romano-Catolice, au fost împărţite în total

1410 pachete de crăciun în care erau incluse 180 kg de dulciuri. Totodată, 30 de pachete au fost oferite parohiei ortodoxe  din Drăgeşti, alte 40 de pachete fiind transmise parohiilor din Cetariu, Fughiu şi Parhida. Parohia din Oșorhei a primit pachet de dulciuri. În aceste localităţi, s-au mai împărţit şi dulciuri, la 200 de copii. Pachete de crăciun şi dulciuri au mai primit şi membrii Asociaţiei Handicapaţilor Locomotorii Bihor, asociaţiile Viaţa cu Autism, Revelaţia şi Somjana, Fundaţia Ciore Roma, Fundaţia Copiii Dragostei Aleşd, Fundaţia Sf. Stefan din Sâniob, Asociaţia Pensionarilor Bihor, comunitatea orădeana Pâinea Vieţii, căminul de zi de pe lângă parohia Galoşpetreu, Grădiniţa Sf .Ladislau Oradea şi Penitenciarul Oradea.

Donaţiile împărţite au sosit din partea parohiilor din Wieselburg, Petzenkirchen, Purgstall, Gaming, Steinakirchen, Pöchlarn şi Zelking/Matzleinsdorf Austria, şi din Altötting,Germania.