Dublă sărbătoare la îngrijiţii Caritas Catolica Oradea

14585796_1148001575276415_1786451715_oLuni, la Căminul de bătrâni Sf. Martin, vârstnicii aflaţi în îngrijirea organizaţiei Caritas Catolica, au avut parte de o dublă sărbătoare: de aniversarea martirajului, şi-au adus omagiile memoriei episcopului-mucenic Fericitul Bogdánffy Szilárd şi totodată, au sărbătorit Ziua Internaţională a Vârstnicilor.

Cu ocazia evenimentului, în capela instituţiei a ţinut slujbă de pomenire preotul lazarist  Barta Szabolcs, împreună cu Józsa Domokos, maestrul de capelă din Oradea-Seleuş. În didahie, au precizat cât e de important ca vârstnicii să ducă o viaţă care să poată fi urmată drept exemplu, de către tineri, adăugând că pentru rezidenţii instituţiei scopul e crearea unui mediu paşnic şi propice vieţii.

După slujba de pomenire, în sala de mese a căminului s-a ţinut o agapă în cadrul căreia s-au servit prăjituri tradiţionale, iar îngrijitorii au oferit şi câte-un fir de garoafă, fiecărui vârstnic sărbătorit.