A Tulln-i közösséggel ünnepeltünk

Közös szentmisét mutatott be 2019. december 15-én, az Örvendezés Vasárnapján, az ausztriai Tulln városában Dr. Reginald Ejikeme, a helyi Szt. Severin templom frissen kinevezett plébánosa és Rajna József kanonok, a nagyváradi Caritas Catolica vezérigazgatója.

DSC_0010

A tullni Szt. Severin plébánia immár 14 éve támogatja a Caritas Catolica fugyivásárhelyi Otthoni Beteggondozói Központját ezzel többszáz beteg ellátásához járul hozzá évente. A kapcsolatot Anton Schwinner nyugalmazott plébános építette ki és fejlesztette hosszú éveken keresztül, visszavonulását követően pedig 2018 szeptemberétől a nigériai származású Dr. Reginald Ejikeme plébános vette át tőle a stafétát, biztosítva a támogatás kontinuitását. A tullniak egyébként pártfogásukba vették a szentjobbi gyermekotthont is, amelyiket a Caritas Catolica hozott létre, de azóta független, önálló egységgé nőtte ki magát.

Az Örvendezés Vasárnapján tett tullni látogatáson az igazgató mellett részt vett a Caritas fugyivásárhelyi beteggondozői központjának vezetője Varga Zita, Hegedűs Ilona külkapcsolati referens, Dunai József ügyvezető igazgató, valamint a kapcsolat kiépítésében kulcsszerepet betöltő Peter Zidar ausztriai állandó diakónus is.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy együtt lehettünk osztrák barátainkkal az Örvendezés Vasárnapján. Szeretnénk tovább ápolni ezt a kapcsolatot, mert csak úgy tudjuk kifejteni tevékenységünket az egyházmegyében, ha a külföldi és belföldi szponzoraink is mellettünk állnak” – nyilatkozta a látogatásról hazatérő Rajna József kanonok.

 

DSC_0004IMG_3399

Comments are closed.