„Exemplu, pentru oamenii tuturor timpurilor”

minden idok 1La căminul de bătrâni numit după sfânta din casa Arpad, s-a sărbătorit ziua Sfintei Elisabeta. Slujba de sărbătoare a hramului a fost oficiată luni, 20 noiembrie, în Centrul   de Îngrijire Socială Sf. Elisabeta din Oradea-Olosig, administrată de Caritas Catolica.

Ritualul, transmis în direct şi de Radio Maria, a fost oficiat de Mons. József Fodor, vicarul general episcopal. Au concelebrat canonicii József Rajna (directorul Caritas Catolica) şi Balázs Kohr, respectiv preotul Jozsef Egeli.

„Sfânta Elisabeta, prin întreaga ei viaţă plină de abnegaţie şi dăruire pentru cei săraci, Constituie un exemplu pentru oamenii tuturor timpurilor. De astfel de sfinţi are nevoie şi lumea actuală, de persoane care pot iubi semenii cu generozitate şi dăruire” a subliniat Vicarul episcopal.

După slujbă, elevi şi profesori ai Liceului de Artă Oradea, au prezentat un program festiv, de poezii şi cântece în faţa rezidenţilor căminului, rudelor, îngrijitorilor, precum şi a  angajaţilor Caritas, prezenţi la evenimentul festiv.

„Solicitarea a sosit din partea căminului, iar noi am răspuns bucuroşi, căci printre altele, menirea Liceului de Artă constă şi în promovarea tinerelor talente. Credem că aceste talente trebuie prezentate atât tinerilor, cât şi vârstnicilor, ei fiind cei care apreciază în mod deosebit eforturile noastre de zi cu zi” – a declarat directoarea adjunctă Gabriella Nagy.

minden idok 2În cadrul programului, Abigél Porsztner din clasa a X.-a a prezentat o temă din Stabat Mater de Pergolesi, acompaniată la pian de profesoara Mónika Benczédi. A urmat Tamás Szűcs, tot din cl.X.-a, care a recitat poezia Ierţi oare, de Dsida Jenő, iar Mátyás Bódi, elev in clasa IX, a interpretat prima parte din Sonata Lunii, de Beethoven. În final, prezentarea s-a încheiat în mod adecvat, cu Ave Maria de Schubert, interpretată de profesoara Csilla Béres, acompaniată la pian de prof. Mónika Benczédi.

După program, rezidenţii, împreună cu invitaţii şi conducătorii lor spirituali, au participat la o agapă.