Exercițiu de evacuare în Căminul Sf. Elisabeta

kiuritesi gyakorlat 1În data de 27 august 2019, marți, s-a efectuat un exercițiu de evacuare în caz de incendii în Centrul Rezidențial de Bătrâni Sfânta Elisabeta, administrată de Asociația Caritas Catolica Oradea. Angajații au fost instruiți de d-l Viorel Pop consultant pompier, și d-l Kiss Istvan responsabil pentru protecția muncii în cadrul asociației. Înaintea efectuării exercițiului practic, a avut loc o ședință cu personalul Căminului în cadrul căreia s-au stabilit atribuțiile fiecărui angajat în caz de urgență.

Un punct specific instituției constituie faptul că există mulți rezidenți care nu se pot deplasa singure, de aceea  personalul de serviciu trebuie să asigure sprijin fiecărei persoane. O altă problemă specifică a fost evacuarea pacienților imobilizați la pat, și în scaune cu rotile.

„Personalul de pe locul de muncă a cunoscut atribuțiile și a efectuat evacuarea rezidenților căminului de bătrâni încadrând în timpul de intervenție de 5 minute stabilit. După evacuare s-a făcut prezența tuturor pacienților care au fost scoși afară la aer liber în condiții de siguranță, s-a întrerupt curentul electric și s-a trecut la faza de stingere a incendiului” – a declarat d-l Viorel Pop consultant pompier.