Felicitări de Ziua Mamei la căminul Sf. Elisabeta

DSC_0020Elevii claselor V-VI de la Liceul de Arte Oradea au oferit un program-surpriză de poezii şi cântece, vârstnicelor de la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta, administrată de Caritas Catolica Oradea. Însoţiţi de profesorii de specialitate, dar şi de câţiva elevi mai mari, copiii nu au prezentat doar programul, ci le-au oferit rezidentelor şi câte o felicitare artizanală, pregătită chiar de ei.

Vizita tinerilor a generat multe momente emoţionante. Poeziile adecvate, au  fost ascultate cu lacrimi în ochii doamnelor în vârstă – care în majoritate, au trăit şi ele bucuria de a fi mamă, bunică sau chiar străbunică – la fel şi cântecele alese ale căror texte înduioşătoare au îndemnat spectatorii care abia mai comunică cu lumea exterioară să le ţină isonul. Şi, poate un dar mai însemnat decât cântecele şi poeziiile, au fost faptul că copii au felicitat personal fiecare bătrânică din sală.Sărbătoarea mamelor, a legat deopotrivă  copii, tineri şi vârstnici, iar  mulţumirile emoţionate ale doamnelor cu păr cărunt, au provocat lacrimi şi în ochii elevilor.

Programul artistic a fost redactat şi pregătit de diriginta clasei a VI.-a, profesoara Andrea Mados.: „Încercăm să aducem pe scenă atmosfera familiară, personalitatea caracteristică a şcolii noastre. Ne străduim să predăm nu doar discipline de studii, dar şi să educăm copiii pentru viaţă. În acest proces, au importanţă deosebită aceste programe, în cadrul cărora copiii îşi pot exprima respectul faţă de părinţi, și faţă de vârstnici în general. Maternitatea este cea mai frumoasă menire, întâlnită de fiecare om în cursul vieţii, astfel că am considerat că are o importanţă deosebită, ca nu doar copiii din clasele pregătitoare sau primare să participe, şi să includem și pe cei mai mari. Este foarte important, ca dragostea, recunoştinţa şi respectul să rămână în viaţa lor, pentru totdeauna!” – a declarat d-na Gabriela Nagy, directoarea adjunctă a Liceului de Arte.

La festivitate, au participat 25 de elevi din clasele V –VI. De la secţia canto au cântat Abigél Porsztner şi Krisztina Demeter, pregătite de profesoara Csilla Beres. Elevii au fost acompaniaţi la pian de Ábel Katona din cl.X., şi de profesorul de chitară Attila Szabo.

„M-am simţit bine aici, la căminul de bătrâni. Totul a ieşit frumos, iar spectatorii au fost foarte drăguţi. Şi eu am oferit o felicitare unei tanti în vârstă. Mă gândesc, că ele toate sunt bunicuţe, şi s-au bucurat mult, că le-am făcut o vizită” a declarat după serbare, József Nimrod Soós, elev în clasa a VI.- a.

Vezi: Galeria de imagini