Gala Voluntarilor Caritas Catolica 2017

gala 5Marţi, Asociația Caritas Catolica a consacrat o seară de gală aparte, acelor persoane, care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.

În cadrul evenimentului, directorul general al Asociației Caritas Catolica, părintele Rajna József, a conferit diplome de apreciere la 70 de voluntari, incluzând voluntari individuali, grupuri de elevi, directori de instituţii şi reprezentanţi ai unor organizaţii de tineret şi asociaţii. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului de voluntariat VOLO, finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

Gala a fost onorată de prezenţa mai multor personalităţi marcante din conducerea bisericii respectiv a autorităţilor locale şi judeţene. Participanţii au fost salutaţi de moderatoarea evenimentului, Sebestyén-Sárközi Anikó, gala fiind deschisă de Exc.-sa Böcskei László, episcopul romano-catolic al oradiei, care a accentuat cât de importantă este în lumea contemporană revigorarea valorilor creştine şi umane, ca dragostea şi atenţia acordată altora – ceea ce constituie în acelaşi timp, premisele şi bazele voluntariatului.

Directorul Caritas Catolica, pr. Rajna József, a citat cuvintele papei Francisc, care ne-a atenţionat, că omul – în calitatea sa de creatură a Domnului –, este supus greşelilor, şi în toate etapele vieţii, are nevoie de ajutorul celorlalţi. În continuare, a mulţumit iniţiatorilor proiectului VOLO, implementat în scopul promovării şi dezvoltării voluntariatului, dar şi acelor persoane fizice, elevilor, pedagogilor care au răspuns pozitiv la acest apel, şi au aderat la mişcarea de voluntariat, demarată de Caritas Catolica.

La eveniment, a fost prezent şi a luat cuvântul şi dl. Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, care şi-a exprimat aprecierea faţă de Asociația Caritas, care prin formarea reţelei regionale de voluntariat, accesibilă şi on-line, a ridicat la un nivel superior voluntariatul organizat. În continuare, a luat cuvântul d-na Arina Moş, directoarea ASCO, care a salutat ideea reţelei de voluntariat, apreciind Caritas-ul, drept unul dintre cei mai vechi şi mai de încredere parteneri ai Administraţiei Social Comunitare.

Cuvântările au fost urmate de prezentarea proiectului VOLO de către d-na Hortenzia Nagy manager proiect, vizionarea filmulețelor realizate în timpul activităților de voluntariat, respectiv înmânarea festivă a diplomelor. Pe lângă voluntarii distinşi individual, au primit  apreciere pentru aportul lor în activitatea caritativă și elevii liceelor Ady, Sf. Ladislau, şi Liceului de Artă,  Serviciul de Ajutor Maltez, Asociaţia Háló, Gruparea de tineret Vár-lak, Asociaţia Pentru Elevi şi voluntarii Asociaţiei Viaţa cu Autism şi elevii internatului Caritas.

Gala Voluntarilor s-a încheiat cu o cină festivă şi un program muzical. Voluntarii au avut ocazia de a se distra într-un cadru elegant, a se relaxa, socializa şi  a-şi acumula rezerve, întărindu-se reciproc în importanţa şi satisfacţia muncii voluntare efectuate gratuit, de a găsi forţa pentru a continua. Soliștii voluntari ai Asociației Caritas, Geambaşu Izabella și Cristina Romocea Cociuba au încântat publicul cu cântece religioase și muzică ușoară.

Comments are closed.