Farsangi fánk osztás a Caritas szociális konyháján

A németországi Caritasverband Passau által támogatott „Vajas kenyér”* akció keretében, március 4-én, húshagyó kedden, finom szalagos fánkkal vártuk a szociális konyha kedvezményezettjeit, közösen a nagyváradi Down Egyesülettől érkezett öt fiatallal. Az ötlet egy hollandiai látogatás során született, ahol fogyatékkal élő fiataloknak lehetőségük van, megfelelő felkészültséggel, szállodában munkát vállalni és helytállni a mindennapi életben, különösebb gond nélkül.
Célunk, hogy a helyi lehetőségekhez igazodva esélyt, lehetőséget és teret adjunk ahhoz, hogy ezek a fiatalok megtudják mutatni a világnak, hogy ők is ugyan olyan értékes tagjai a társadalomnak, mint egészséges embertársaik. A fiatalok nagyon ügyesen boldogultak a rájuk bízott feladattal, sőt a jövőben szeretnének több alkalommal is besegíteni a konyhai munkában.
Az eseményre Böcskei László megyés püspök úr is ellátogatott.
* A „Vajaskenyér” akció célja a 2014-es évben, a szegények legszegényebbjeinek, élelmiszer csomagokkal való rendszeres támogatása, különösen a téli hónapokban. Az elmúlt hetekben több alkalommal jártunk a Guttenberg utcai hajléktalan szállón, valamint a város peremén elő hajléktalan családoknál Biharpüspökiben.
Bővebben: www.erdon.ro/kulonos-farsangveg-a-caritasnal/2494934