Hrană de Ajun

DSC_7378Vineri, cantina socială a organizaţiei Caritas Catolica, a împărţit pachete cu alimente la şaptezeci şi cinci de nevoiaşi. „E perioada când încep primele zile geroase ale iernii, de aceea vrem să-i sprijinim pe sărmanii noştri şi cu un pachet de alimente în plus, pe lângă masa caldă de fiecare zi” – a declarat părintele  Rajna József, directorul Caritas, care a supravegheat la faţa locului, împărţirea alimentelor.

În cursul acţiunii de vineri, pe lângă masa caldă, au fost transportate la domiciliul celor îngrijiţi 39 de pachete, alte 46 fiind împărţite la nevoiaşii adunaţi la cantina socială de pe strada Spartacus (nr. 31/A). Pachetele conţineau pâine, conserve de supă și napolitane primite din donaţii austriece, dar şi mere – acestea din urmă , oferite de  d.na Balogh Monika din Săcueni.

adventvaro 1La cantina socială Caritas, se gătesc zilnic cam 180 de porţii pentru masa principală. Din acestea, 78 – 80 de porţii se împart celor nevoiaşi, iar restul revine celor îngrijiţi la Căminul de Bătrâni Sf. Martin, Centrul de Îngrijire Sf. Elisabeta şi elevilor de la internatul Caritas. Aprovizionarea cu alimente, hrănirea a celor nevoiaşi, este sprijinită de ASCO începând din aprilie a.c., cu suma de 1.500 lei pe lună.