Îndrumare personalizată în domeniul transferului pacienților

DSC_0713Joi, 8 mai 2019, la invitația Asociației Caritas Catolica asistentul medical olandez Coby Willemsen a ținut un curs de Transfer Pacienți  la Oradea. Cei 25 participanți au avut ocazia să învețe niște tehnici și metode noi pentru a mișca și transfera pacienți cu mobilitate limitată, fără să pună prea mare încărcătură pe propriile coloane vertebrale. Tehnicile nu au fost explicate doar în teorie, ci au fost exersate și în practică.

Trainerul, care se ocupă de formarea îngrijitoarelor de peste 4 decenii în Olanda, a răspuns la fiecare întrebare venită din public, încercând să găsească soluții pentru dificultățile cu care s-au confruntat participanții în profesia sau viața lor personală. Participanții au venit din diferite domenii. Unii erau îngrijitori profesioniști în cămine de bătrâni, copii, sau lucrau în îngrijire la domiciliu, alții erau persoane private care în viața lor personală erau nevoiți să îngrijească un membru de familie. Cu toții au putut beneficia de indrumarea personalizată, și practică.