Tűzvédelemről tanultak a Caritas-munkatársak

DSC_0943Tűzvédelmi gyakorlaton vettek részt a nagyváradi Caritas Catolica munkatársai a Spartacus utcai központban, 2019. június 26-án, szerdán. Az otthoni beteggondozói szolgálat, a Szent Erzsébet Idősotthon, a szociális konyha és a Spartacus utcai használtáru-bolt dolgozói Pop Viorel szaktanácsadó tűzoltó és Kiss István munkavédelmi felelős irányításával felfrissíthették tudásukat a különböző tűzvédelmi szabályokról, és gyakorolhatták a klasszikus poroltók és a széndioxidos tűzoltó készülékek használatát.

Az interaktív foglalkozás keretében az eligazítás után tűzesetet is szimuláltak, és a résztvevők feltehették a munkabiztonsággal kapcsolatos kérdéseiket. Az aktivitás annak az évente több alkalommal megszervezett munkavédelmi gyakorlat-sorozatnak a részét képezte, amely segít hogy a Caritas munkatársak szakszerűen járhassanak el bármilyen krízis-helyzetben és ez által a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsák az ellátottak számára.