La periferia oraşului – înainte de Paşti

Asociaţia Caritas Catolica Oradea în anul 2014 sub coordonarea cantinei sociale organizează acţiunea „Pită unsă” pentru a sprijini în mod regulat nevoiaşii care trăiesc la periferia oraşului din Episcopia Bihor precum şi beneficiarii cantinei sociale.
Acţiunea este susţinută de Caritasverband Passau din Germania cu scopul de a sprijini cu produse alimentare nevoiaşii marginalizaţi, acordând o atenţie deosebită, mai ales în lunile de iarnă, şi nu numai.
Marţi la ora 15.00 soseşte autobuzul Comunităţii Don Orione, condus de părintele Fechetă Mihai. Cu ocazia sărbătorilor Pascale, a şasea oară am vizitat cele 15 familii care trăiesc la periferia oraşului din Episcopia Bihor, împreună cu Episcop Diecezan Böcskei László, directorii asociaţiei Caritas Catolica – Abate paroh Rajna József, Kiss Károly şi angajaţii asociaţiei care au participat în timpul lor liber. Pachetele cu această ocazie, au fost pregătite de tinerii Asociaţiei Viaţa cu Autism, având următorul conţinut: 2 kg orez, 2 kg zahăr, 2 buc. conservă pateu de ficat şi conservă de carne, 1 kg de pâine, 1 kg paste făinoase, biscuiţi, brânză topită, 2 pachete de supă, 2 l ulei.

Mai mult: www.crisana.ro/stiri/social-15/saptamana-patimilor-la-groapa-de-gunoi-pachete-de-la-autisti-pentru-oamenii-nimanui-144290.html