Modificări ale textului de lege, în favoarea nevoiaşilor

DSC_9334La workshopul care a avut loc marţi, la căminul de zi al asociaţiei Caritas Eparhial,  organizat  pentru instituţiile prestatoare de servicii sociale pe teritoriul judeţului Bihor, organizaţii civile şi consilii locale, au participat şi reprezentanţii Caritas Catolica Oradea.

Evenimentul a făcut parte din seria de consultaţii organizate de Confederaţia Caritas România, în baza cărora se doresc a fi elaborate propuneri de modificare a unor legi, şi bineînţeles supuse atenţiei instituţiilor competente.

Scopul este ca aceste propuneri de modificări să oglindească punctul de vedere şi poziţia comună a organizaţiilor şi instituţiilor care oferă servicii sociale, în beneficiul celor nevoiaşi. La workshopul organizat de Caritas Satu-Mare, pe lângă Caritas Catolica Oradea, au participat reprezentanţii consiliilor locale din Vaşcău, Săcueni şi Beiuş, DGASPC Bihor, AJPIS Bihor, Fundaţia Copiii Dragostei Aleşd, Fundaţia Filadelfia Noon, Caritas Eparhial, Habitat for Humanity Beiuş, Asociaţia Down Oradea, precum şi reprezentanţii Fundaţiei People to People.

Ca rezultat al schimbului de idei, a discuţiilor purtate timp de mai multe ore şi a workshopului comun, participanţii au elaborat trei propuneri de modificare a legilor, referitoare – printre altele – la majorarea bugetului de stat alocat serviciilor sociale,  ajustarea sprijinului la cerinţele regionale reale şi la tipul serviciilor, precum şi la obligarea prin lege a consiliilor locale, a sprijinii organizaţiile cu activitate socială şi separarea cotei bugetare aferente.