Ne-a lăsat faptele ei

tetteit 1Sala festivă a Centrului de Îngrijire Sf. Elisabeta administrată de Caritas Catolica, joi s-a umplut până la refuz, oamenii adunându-se la sfânta slujbă ţinută în sărbătorirea sfintei eponime. Slujba a fost oficiată de Excelenţa sa Böcskei László, episcop romano-catolic, asistat de şapte preoţi.

Didahia episcopului a relevat nu atât legendele apărute în legătură cu Sf.Elisabeta, ci structura sufletească, mentalitatea care a călăuzit-o tetteit 2în toată activitatea ei pe această sfântă atât de apropiată sufletului maghiarilor, dragostea cu care s-a putut apropia de oameni, nemărginita deschidere a sufletului ei faţă de sărmani şi oropsiţi – neînţeleasă şi neacceptată de contemporanii ei, nici chiar de rude. „ Nu a lăsat scrieri în urmă, dar faptele ei atestă din plin comunitatea ei cu Dumnezeu. Ne-a lăsat faptele ei, ivite din dragoste” – a formulat episcopul, cu ocazia sărbătorii urându-le celor găzduiţi în Căminul Sf.Elisabeta, să trăiască şi să activeze şi ei în spiritul Sfintei Elisabeta , cu dragoste, respect şi acceptare reciprocă.

tetteit 3În numele celor prezenţi, părintele Kohr Balázs, conducătorul spiritual al comunităţii centrului de îngrijire, a adresat d.lui episcop cuvinte de mulţumire pentru slujbă ţinută. La slujbă, şi-au adus contribuţia ,printr-un „serviciu muzical” şi trei dintre membrii grupului de tineret VárLak, care activează sub oblăduirea episcopiei. Evenimentul s-a încheiat prin agapă.

Szombati-Gille Tamás