Nu depinde de vârstă să dăm mai departe iubirea dumnezeiască

DSC_0473În preajma sărbătorii sfântului Martin de Tours, s-a organizat o slujbă și o scurtă festivitate la Căminul de Bătrân Sf. Martin din Oradea, administrat de Asociația Caritas Catolica. Slujba a fost condusă de ps. Laszlo Bocskei episcop romano catolic, concelebrat de pr. Rajna Iosif președintele asociației, respectiv Vakon Zsolt secretar episcopal.

Nu depinde de vârstă să dăm mai departe iubirea dumnezeiască . Chiar și bătrânii pot da, și pot primi iubire, dacă urmăresc calea Domnului. Fiecare faptă bună, chiar și cele mai micuțe, au o semnificație enormă în fața Dumnezeului, dar pe lângă asta mai și fac viața din împrejurimi mai plăcută pentru toți. Unde nu mai există dorul în oameni de a face bine, viața e un iad, iar comunitățile în care se practică bunătatea înfloresc – a accentuat p.s. Bocskei Laszlo.

După slujbă episcopul a vizitat în camerele lor acei vârstnici care nu se mai pot scula din pat. A vorbit și s-a rugat împreună cu ei. Ziua s-a încheiat cu o masă festivă.