Az isteni szeretet továbbadása nem korhoz kötött

DSC_0473A Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Márton Idősotthon kápolnájában tartottak búcsús szentmisét november 13-án kedden, az intézmény névadó szentjének ünnepe kapcsán. A szentmisét Böcskei László római katolikus megyéspüspök mutatta be, koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas igazgatója, és Vakon Zsolt püspöki titkár.

Bevezetőjében a főpásztor Tours-i Szent Márton életét és cselekedeteit állította követendő példaként az otthon kápolnájában összegyűlt lakók elé. „Az isteni szeretet továbbadása nem korhoz kötött. Az idős ember is, Isten mellett kitartva, a nehéz napokban is képes arra, hogy kapjon és adjon szeretetet” – hangsúlyozta.

Prédikációjában Máté evangéliumának 25-ik fejezete alapján arról beszélt, hogy a legapróbb jócselekedetnek is súlya van az Isten előtt, de ugyanakkor kellemesebbé is teszi az életet az ember környezete számára. „Ahol az emberekből hiányzik a jót tenni akarás, ott pokol az élet, de megszépül, és nemesebb lesz az a közösség ahol gyakorolják a jót” – fogalmazott.

A szentmisét követően Böcskei László meglátogatta a Szent Márton Otthon mozgásukban korlátozott, és ágybanfekvő bentlakóit is – elbeszélgetett és együtt imádkozott az beteg idősekkel. Az ünnepség közös szeretetlakomával zárult az otthon ebédlőjében.

Comments are closed.