Pachete cu alimente de Craciun

dec 2013 060Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, cu sprijinul Asociaţiei Caritas din Passau, Germania au fost distribuite 120 de pachete de alimente, pe 20 şi 23 decembrie, beneficiarilor cantinei sociale, respectiv persoanelor fără adăpost care trăiesc în periferia oraşului, la groapa de gunoi.
Cu toate că, în primăvara acestui an, în oraşul Passau şi în zonele apropiate au avut loc inundaţii mari, donatorii au colectat cu deosebită atenţie şi dragoste cadouri pentru cei nevoiaşi şi suferinzi, asigurând astfel un cadou sub bradul fiecăruia.
Ca urmare a acestei colectări, pe parcursul lunilor de iarnă în mai multe rânduri, precum şi cu ocazia Sărbătorilor am distrubuit pachete de alimente la 15 familii, ce trăiesc în colibe la periferia oraşului, în total la 80 de persoane. Valoarea unui pachet a fost de 30 de euro, acestea conţinând: ulei, zahăr, orez, conserve de legume şi carne, dulciuri, pateu, bomboane de crăciun. Achiziţionarea alimentelor şi pregătire pachetelor a fost realizată cu contribuţia lucrătorilor şi voluntarilor Asociaţiei Caritas Catolica. Pachetele au fost înmânate persoanelor nevoiaşi de către voluntarii comunităţii “Don Orione” sub coordonarea directorului Miheller Peter şi a preotului Fechetă Mihai.