Karácsonyi élelmiszercsomagok

dec 2013 060A karácsonyi ünnepek alkalmával a Passaui Caritas jóvoltából 120 csomag kiosztására került sor, december 20-án és 23-án a szociális konyha kedvezményezettjeinek, valamint a város peremén elő hajléktalanoknak. Annak ellenére, hogy tavasszal komoly árvíz súlytotta Passau városát és környékét, mégis különös odafigyeléssel és szeretettel gyűjtöttek a nehéz körülmények közt élő nélkülöző népes családoknak, hogy az ő karácsonyfájuk alá is ajándék kerüljön.
Ennek köszönhetőn a téli hónapokban, több alkalommal is és az ünnepek alatt, ajándékcsomagot juttatunk 15 város peremén, kunyhókban élő családnak, mintegy 80 személynek. A szeretetcsomag olajat, cukrot, rizset, zöldség és hús konzerveket, édességet, pástétomot, szaloncukorot tartalmazott, mintegy 30 euro értékben. Megvásárlásában és előkészítésében a Caritas Catolica munkatársai és önkéntesei közreműködtek. Ugyanakkor a város peremén élő hajléktalan családoknak a “Don Orione” Líceum önkéntesei juttatták el a csomagokat, Miheller Martin Péter iskolaigazgató és Fechetă Mihai tisztelendő vezetésével.