Patru luni de speranță pentru 60 de nevoiași

negyhonapnyi 1Cu sprijinul enoriașilor diecezei romano-catolice 60 de persoane nevoiașe vor primi o masă caldă pe zi la Cantina Socială a Asociației Caritas Catolica Oradea în perioada rece, timp de 4 luni. Asta înseamnă că asociația va hrăni de două ori mai mulți nevoiași pe timpul iernii. Creșterea numărului beneficiarilor a fost posibilă prin tradiționala Colectă de ziua Sfânta Elisabeta, organizată în noiembrie 2017, prin care s-au oferit banii strânși în toate bisericile diecezei romano-catolice în scop caritabil.

Rezultatele colectei chiar au depășit așteptările. Credincioșii au fost mobilizați de scopul nobil. Mulți au făcut donații în biserici, alții au intrat direct la sediul Caritas Catolica  (din Piața Ion Creangă nr. 2) pentru a contribui la hrănirea nevoiașilor, iar numărul beneficiarilor cantinelor sociale Caritas din Oradea, Marghita și Tășnad a fost mărit concomitent cu depunerea donațiilor.

Menționăm că beneficiarii au fost selectați în urma unei anchete sociale efectuate de un asistent social și directorul economic al asociației. Cei doi s-au deplasat pe teren, vizitând fiecare persoană și familie care a depus cerere.

În total s-au adunat 37.719 lei, din care Cantina Socială Caritas poate oferi o masă caldă în fiecare zi lucrătoare pentru 60 de nevoiași, timp de 4 luni. Aceasta reprezintă un imens ajutor familiilor nevoiaşe, să treacă mai ușor de perioada rece. Astfel la Oradea, numărul deserviților cantinei a crescut cu 47, la Tuşnad cu 6, iar la Marghita cu 7.

Este demn de menţionat şi foarte lăudabil, ca pe lângă catedrală şi alte 64 de parohii romano catolice, la Colecta Sf. Elisabeta, a mai participat o parohie reformată și una ortodoxă  din judeţ. Dorim să mulțumim și pe această cale tuturor contribuitorilor în numele beneficiarilor noștri!