Premiu câștigat de voluntara Caritas

Dijat nyertFelicitări doamnei Sonja van Kessel, voluntara Caritas Catolica Oradea, care a fost premiat pentru cel mai bun voluntar care activează în Centrele Rezidenţiale pentru Persoane Vârstnice la a IV-a ediție a galei voluntarilor, organizat de ASCO.

Pentru Asociaţia Caritas Catolica Oradea munca voluntarilor înseamnă de fapt completarea îngrijirii profesionale a vârstnicilor, ceea ce este foarte important. Pentru beneficiarii căminelor de bătrâni este o necesitate primordială să li se asigure, pe lângă îngrijirea medicală care asigură o bătrâneţe comodă, şi atenţie adaptată personalităţii lor, menţinând interesele şi preocupările lor, păstrându-li-se demnitatea umană. În aceste activităţi au un rol foarte important voluntarii noştri, care îmbrăţişează sufletul vârstnicilor prin entuziasmul, devotamentul, voia bună şi atenţia lor. Faptul că discută cu vârstnicii, că se plimbă cu ei, că îi ajută în activităţile cotidiene şi că dau atenţie acestora înseamnă un ajutor de nepreţuit în păstrarea dorinţei de viaţă şi atitudinii pozitive, ceea ce îi ajută în suportarea greutăţilor vârstei.