Retrospectiva unui sfert de secol

DSC_0198În zilele de 12-13 noiembrie 2015 Asociația Caritas Catolica Oradea a sărbătorit 25 de ani de existență și muncă în slujba comunității, o perioadă rodnică în favoarea aproapelui aflat în dificultate.

Joi, 12 noiembrie 2015, orele 17.00 în cripta Catedralei Episcopale Pr. Curaliuc Demeter a celebrat o ceremonie comemorativă la mormântul Pr.ului Matos Ferenc, fondator al Asociației Caritas Catolica Oradea.  Începând cu orele 17.30, în Sala Festivă a Palatului Episcopal, persoanele implicate în programele Asociației Caritas Catolica Oradea, membrii fondatori, binefăcători, parteneri din țară și străinătate, au ținut discursuri în cadrul cărora au povestit roul pe care l-au avut la așezarea bazelor Asociației Caritas Catolica, respectiv ulterior, la dezvoltarea organizației. Relatările lor au fost urmate de discursul și cuvintele  de mulțumire rostite de către Excelența Sa Böcskei László, episcop diecezan. Programul jubiliar s-a încheiat cu premierea fondatorilor și celor mai activi colaboratori – persoane și organizații –  din țară și străinătate, care prin sprijinul lor material și financiar sau prin munca voluntară au contribuit și contribuie de decenii la sprijinirea Asociației.