Befejeződött a Szt. József Központ külső felújítása Renovabis támogatással

DSC_0233A németországi római katolikus egyház segélyszervezete, a Renovabis finanszírozásával befejeződött a Caritas Catolica központi székhelyének is otthont adó egykori Szent József Kórház oldalsó és hátsó részeinek külső felújítása. Ugyanebben az épületben működik a Caritas segélyirodája és a szociális poliklinika. A támogatást idén Júniusban nyerte el a katolikus karitász, s a kivitelező SC Armared SRL vállalat emberei 2018 szeptember 15-én kezdték meg munkát.

A teljesen lerobbant állapotban visszaszolgáltatott épület felújítását egyébként még 2010-ben kezdtük meg, részletekben. Azóta sikerült újjáépíteni a tetőzetet, kicserélni az összes ablakot, valamint felújítani az utcafront felöli homlokzatot. Az épület belsejét tekintve, csupán a földszint egy részét tudtuk felújítani, ahol most a Caritas Catolica központi irodái működnek. Az első és második szint azonban továbbra is használhatatlan.

A Renovabis támogatása lehetővé tette számunkra, hogy az épület külső felújítása elkészülhessen – vagyis hogy az oldalsó, illetve hátsó udvarra néző, külső falak is szigetelést kapjanak és be legyenek vakolva. A tervek szerint multifunkcionális szociális központ működik majd az épületben. Különleges köszönet Jan Goossens diakónust a közreműködésért.

 

Comments are closed.