Sărbătorirea asistenţilor

DSC_4394De 12 mai, ziua internaţională a asistenţei medicale, Caritas Catolica din Oradea , prin  celebrarea unei slujbe de sărbătoare şi oferind o modestă recepţie,  şi-a adus omagiile tuturor acelor persoane din cadrul asociaţiei, care zi de zi depun eforturi deosebite, lucrând neobosit şi cu multă dăruire, îngrijesc vârstnicii din căminele Caritas. Festivitatea s-a desfăşurat la capela Centrului Cultural Posticum, slujba fiind ţinută de preoţii Pék Sándor, Németh László, Kohr Balázs şi Rajna József.

„Prin evenimentul de astăzi, dorim să mulţumim asistentelor medicale şi sociale, îngrijitorilor, specialiştilor pentru munca lor, dorindu-le în continuare multă putere, perseverenţă, împliniri şi satisfacţii profesionale, pentru ca prin experienţa, profesionalitatea, dăruirea şi zâmbetele lor, să  contribuie şi pe viitor, la îmbunătăţirea calităţii vârstnicilor şi bolnavilor” – a spus din partea organizatorilor, d-na Nagy Andrea, care a înmânat asistentelor şi îngrijitoarelor de la Caritas, iconiţe şi flori de mătase confecţionate artizanal de locuitoarele Căminului Sf. Elisabeta.

Festivitatea, organizată inclusiv pentru a crea precedent pentru o viitoare tradiţie, s-a încheiat cu o masă amicală, oferind astfel prilejul şi pentru un schimb de idei între specialişti.