Se construieste o școală în Nepal din donațiile Confederației Caritas România

nepali suli 3 În primavară anului 2015, un cutremur devastator a afectat Nepal. În urma catastrofei, Confederația Caritas România a organizat o colectă în bisericile catolice din România. Sumele strânse au fost alocate pentru ajutoare de urgență, dar și pentru un program de reabilitare. Acum lucrările de construcție pentru o școală nouă în satul Benkalidevi întră pe ultima sută de metri. Confederația Caritas România a contribuit la acest proiect cu suma de 80.000 EUR.
Peste 7.000 de oameni au murit și sute de mii de case au fost distruse, în data de 25 aprilie 2015 când un cutremur puternic (7,8 pe scara Richter) a lovit Nepal, o țară săracă în munții Himalaya între India și China. Una din localitățile afectate este Bankalidevi, un sat cu aproximativ 1.500 de locuitori situat pe un versant abrupt. Cutremurul a distrus case și a provocat alunecări de teren care au distrus drumul de acces care de multe ori a fost impracticabil din cauza ploilor. Și școala satului s-a transformat într-o ruină nefolosibilă.

nepali suli 1