Centrul Rezidențial Sf. Anton

Centru de  îngrijire cu cazare asigură o viață decentă vârstnicilor care au nevoie de îngrijire specială și supraveghere permanentă, în limita  unui nr de 16 persoane. Căminul dispune de 8 camere cu câte 2 paturi fiecare având grupul sanitar propriu și televizor. Se asigură zilnic trei mese și gustarea de după masă, condiții și ajutor în menținerea igienei personale, asistență medicală.

Rezidenții beneficiază de activități de socializare și recreere precum: vizionare TV, proiectare  filme, lectură sau cărți din bibliotecă, jocuri de șah, rummy, sărbătorirea zilelor de naștere și principalelor sărbători religioase și nu în ultimul rând se asigură practicarea vieții spirituale în capela proprie.

Asigurăm servicii prestate de un personal calificat

• servicii de bază: ajutor pentru igiena corporală, transfer și mobilizare, comunicare.
  • servicii de suport: ajutor în activități de menaj (igienizarea camerelor şi hainelor), asigurarea zilnică a celor trei mese principale pe zi si gustărilor, acompaniere, activităţi pentru timpul liber, exercitarea confesiunii
  • servicii de reabilitare şi adaptarea ambientului: mici amenajări, reparaţii
  • servicii de recuperare şi reabilitare: terapie ocupaţională, grădinărit, ora de sport şi masaj terapeutic.

Acte necesare pentru admitere:

• cererea de înregistrare
  • copie carte de identitate
  • copie  după cupon de pensie
  • fisă de evaluarea medicală – completat de medic de
  • ieșire din spital după caz
  • Aviz  după rezultatele următoarelor examene medicale: RX pulmonar, VDRL, examen coproparazitologic şi coprobacteriologic  (cheltuielile examenelor vor fi suportate de către aparținătorii beneficiarului)

Despre costurile centrului:

Diferitele pachete de servicii se stabilesc pe baza analizei socio-medicale, în funcţie de nevoi şi stare de sănătate.

INFORMATII   LA :      Centrul Multifuncțional pentru bătrâni Sf. Anton
415300 Marghita, str. Bihorului nr 9-11, Jud. Bihor
Tel.: +40(0)359 463747

RAPORT   DE  ACTIVITATE   PENTRU   ANUL   2015

Rolul nostru este îmbunătățirea calităţii vieţii beneficiarilor, asigurarea unei vieţi demne şi a unei bătrâneţi liniştite, sprijinirea socializării/resocializării, îngrijirea medicală adecvată, servicii oferite diferenţiate pentru fiecare beneficiar aparte, realizând astfel prevenirea marginalizării şi izolării sociale. Acest rol în anul 2015 a fost îndeplinită de 10 angajați, după cum urmează: 1 sef centru, 4 îngrijitoare, 1 asistent medicali, 1 femeie de serviciu, 1 asistent social, 1 lucrător social și 1 kinetoterapeut, aceştia fiind angajaţii instituţiei.
Am avut posibilitatea de a organiza şi a participa la numeroase evenimente recreative. În capela căminului, zilnic au loc slujbe religioase romano-catolice, dar rezidenţii sunt vizitaţi regular şi de un preot reformat, dar se oferă posibilitatea practicării oricărei religii, la cerere. Săptămânal sunt organizate activităţi ca lucru manual, masaj terapeutic precum şi oră de sport pentru vârstnici.
Au fost sărbătorite toate evenimentele mai importante cum ar fi: în luna februarie Balul mascat cu muzica live, la care au participat atât rezidenții căminului cât și invitați, 8 Martie ziua Internaționala a Femeii, unde au fost felicitate cu flori doamnele, sărbătoarea Paștelui , 13 Iunie ziua SF Anton și totodată ziua în care a fost inaugurata unitatea noastră, 15 august de Sfânta Maria au fost felicitate persoanele cu nume de Maria. O mare importanta are în viața noastră ziua de 1 octombrie Ziua Internaționala a Persoanelor Vârstnice, eveniment sărbătorit intr-o ambianta plăcută. De 1 noiembrie ne-am amintit de cei plecați dintre noi, iar de 6 decembrie ne-a vizitat iar Moș Nicolae.
De sărbătoarea Crăciunului atmosfera a fost asigurată de colindători care erau copii din școlile orașului. Anul nou a fost primit cu bucurie.
O mare activitate în 2015 a fost și renovarea căminului. S-au zugrăvit camerele și toate încăperile.

Căminul beneficiază de subvenție din partea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bihor (AJPIS) pe baza legii 34/1998. Subvenția este de 240 lei/persoană, acordată pentru un număr de 16 rezidenți.