Centrul Rezidențial Sf. Anton
Centru de îngrijire cu cazare asigură o viață decentă vârstnicilor care au nevoie de îngrijire specială și supraveghere permanentă, în limita unui nr de 16 persoane. Căminul dispune de 8 camere cu câte 2 paturi fiecare având grupul sanitar propriu și televizor. Se asigură zilnic trei mese și gustarea de după masă, condiții și ajutor în menținerea igienei personale, asistență medicală.
Rezidenții beneficiază de activități de socializare și recreere precum: vizionare TV, proiectare filme, lectură sau cărți din bibliotecă, jocuri de șah, rummy, sărbătorirea zilelor de naștere și principalelor sărbători religioase și nu în ultimul rând se asigură practicarea vieții spirituale în capela proprie.
Asigurăm servicii prestate de un personal calificat
- servicii de bază: ajutor pentru igiena corporală, transfer și mobilizare, comunicare.
- servicii de suport: ajutor în activități de menaj (igienizarea camerelor şi hainelor), asigurarea zilnică a celor trei mese principale pe zi si gustărilor, acompaniere, activităţi pentru timpul liber, exercitarea confesiunii
- servicii de reabilitare şi adaptarea ambientului: mici amenajări, reparaţii
- servicii de recuperare şi reabilitare: terapie ocupaţională, grădinărit, ora de sport şi masaj terapeutic.
Acte necesare pentru admitere:
- cererea de înregistrare
- copie carte de identitate
- copie după cupon de pensie
- fisă de evaluarea medicală – completat de medic de
- ieșire din spital după caz
- Aviz după rezultatele următoarelor examene medicale: RX pulmonar, VDRL, examen coproparazitologic şi coprobacteriologic (cheltuielile examenelor vor fi suportate de către aparținătorii beneficiarului)
Despre costurile centrului:
Diferitele pachete de servicii se stabilesc pe baza analizei socio-medicale, în funcţie de nevoi şi stare de sănătate.
Căminul beneficiază de subvenție din partea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bihor (AJPIS) pe baza legii 34/1998. Subvenția este de 240 lei/persoană, acordată pentru un număr de 16 rezidenți.
INFORMATII LA : Centrul Multifuncțional pentru bătrâni Sf. Anton
415300 Marghita, str. Bihorului nr 9-11, Jud. Bihor
Tel.: +40(0)359 463747
Raport de activitate pe anul 2016
Centru rezidential SF Anton
Anul 2016 fiind si anul milostivirii , am avut diverse actiuni si evenimente pe aceasta tema.
Rolul nostru esteîmbunătățirea calităţii vieţii beneficiarilor, asigurarea unei vieţi demne şi a unei bătrâneţi liniştite, sprijinirea socializării / resocializării, îngrijirea medicală adecvată, servicii oferite diferenţiate pentru fiecare beneficiar aparte, realizând astfel prevenirea marginalizării şi izolării sociale. Acest rol in anul 2016 la Caminul Sf Anton a fost indeplinita de 11 angajati, după cum urmează: 1 sef centru, 5 îngrijitoare, 1 asistent medicali, 1 femeie de serviciu, 1 asistent social, 1 lucrator social si 1 kinetoterapeut pentru un nr de 16 beneficiari iar la Caminul Sf Margareta de 11 angajati , dupa cum urmeaza: 1 asistent social,1 lucrator social, 6 ingrijitoare, 1 femeie deserviciu, 1 kinetoterapeut si 1 asistent medical pentru un nr de 22 beneficiari, aceştia fiind angajaţii instituţiei.
- O actiune foarte importanta si folositoare a avut loc in lunile ianuarie—februarie, datorita frigului si anume „ Actiune umerasul”. Daca tie frig ia o haina, daca ai mai multe pune una pe umeras.
- in februarie balul mascat la care au participat beneficiarii, angajatii si alte persoane in afara caminului.
- 8 Martie ziua Internationala a Femeii, unde au fost felicitate cu flori doamnele,
- sarbatoarea pastelui
- 13 Iunie ziua SF Anton si totadata ziua in care a fost inaugurata unitatea noastra
- 15 august de Sfanta Maria au fost felicitate persoanele cu nume de Maria.
- O mare importanta are in viata noastra ziua de -1 octombrie Ziua Internationala a Prersoanelor Varstnice, eveniment sarbatorit intr-o ambianta placuta
- de 1 noiembrie ne-am amintit de cei plecati dintre noi
- In data de 11 noiembrie s-a sarbatorit incheierea anului milostivirii unde a participat si Episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo.
- de 6 decembrie Mos Nicolae nu nea uitat nici pe noi
De sarbatoarea Craciunului atmosfera a fost asigurata de colindatori care erau copii din scolile orasului.
Persoanele nevoiaşe şi fără venit au primit la prinz gratuit o porţie de mâncare zilnic.
Personalul angajat a participat activ la diferite treninguri , seminari , intalniri, si schimburi de experienta pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si potrivite standardelor prevazute.
SEF CENTRU
KISS KAROLY ANDRAS