Centrul Rezidențial Sf. Anton

Centru de  îngrijire cu cazare asigură o viață decentă vârstnicilor care au nevoie de îngrijire specială și supraveghere permanentă, în limita  unui nr de 16 persoane. Căminul dispune de 8 camere cu câte 2 paturi fiecare având grupul sanitar propriu și televizor. Se asigură zilnic trei mese și gustarea de după masă, condiții și ajutor în menținerea igienei personale, asistență medicală.

Rezidenții beneficiază de activități de socializare și recreere precum: vizionare TV, proiectare  filme, lectură sau cărți din bibliotecă, jocuri de șah, rummy, sărbătorirea zilelor de naștere și principalelor sărbători religioase și nu în ultimul rând se asigură practicarea vieții spirituale în capela proprie.

Asigurăm servicii prestate de un personal calificat

• servicii de bază: ajutor pentru igiena corporală, transfer și mobilizare, comunicare.
  • servicii de suport: ajutor în activități de menaj (igienizarea camerelor şi hainelor), asigurarea zilnică a celor trei mese principale pe zi si gustărilor, acompaniere, activităţi pentru timpul liber, exercitarea confesiunii
  • servicii de reabilitare şi adaptarea ambientului: mici amenajări, reparaţii
  • servicii de recuperare şi reabilitare: terapie ocupaţională, grădinărit, ora de sport şi masaj terapeutic.

Acte necesare pentru admitere:

• cererea de înregistrare
  • copie carte de identitate
  • copie  după cupon de pensie
  • fisă de evaluarea medicală – completat de medic de
  • ieșire din spital după caz
  • Aviz  după rezultatele următoarelor examene medicale: RX pulmonar, VDRL, examen coproparazitologic şi coprobacteriologic  (cheltuielile examenelor vor fi suportate de către aparținătorii beneficiarului)

Despre costurile centrului:

Diferitele pachete de servicii se stabilesc pe baza analizei socio-medicale, în funcţie de nevoi şi stare de sănătate.

Căminul beneficiază de subvenție din partea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bihor (AJPIS) pe baza legii 34/1998. Subvenția este de 240 lei/persoană, acordată pentru un număr de 16 rezidenți.

INFORMATII   LA :      Centrul Multifuncțional pentru bătrâni Sf. Anton
415300 Marghita, str. Bihorului nr 9-11, Jud. Bihor
Tel.: +40(0)359 463747

Raport  de activitate pe anul 2016

Centru rezidential   SF  Anton

Anul  2016   fiind  si  anul  milostivirii , am  avut  diverse  actiuni  si  evenimente  pe  aceasta  tema.

Rolul  nostru  esteîmbunătățirea calităţii vieţii beneficiarilor, asigurarea unei vieţi demne şi a unei bătrâneţi liniştite, sprijinirea socializării / resocializării, îngrijirea medicală adecvată, servicii oferite diferenţiate pentru fiecare beneficiar aparte, realizând astfel prevenirea marginalizării şi izolării sociale. Acest rol   in anul 2016 la Caminul Sf Anton a fost  indeplinita  de 11  angajati, după cum urmează: 1 sef centru,  5 îngrijitoare, 1 asistent medicali, 1 femeie de serviciu, 1 asistent social, 1 lucrator social si 1 kinetoterapeut pentru un nr de 16 beneficiari iar la Caminul Sf  Margareta de 11 angajati , dupa cum urmeaza: 1 asistent social,1 lucrator social, 6 ingrijitoare, 1 femeie deserviciu, 1 kinetoterapeut  si  1 asistent medical pentru un nr de 22 beneficiari,   aceştia fiind angajaţii instituţiei.

• O  actiune   foarte  importanta  si  folositoare  a  avut  loc  in    lunile  ianuarie—februarie, datorita   frigului  si  anume „ Actiune  umerasul”. Daca tie frig  ia  o  haina, daca  ai   mai  multe  pune  una  pe  umeras.
  • in  februarie balul  mascat  la care  au participat    beneficiarii, angajatii   si  alte  persoane    in afara       caminului.
  • 8 Martie ziua Internationala a Femeii, unde au fost felicitate cu flori doamnele,
  • sarbatoarea  pastelui
  • 13 Iunie   ziua SF Anton si totadata ziua in care a fost inaugurata unitatea  noastra
  • 15 august  de Sfanta Maria au fost felicitate persoanele cu nume de Maria.
  • O mare importanta  are  in viata noastra ziua de -1 octombrie Ziua Internationala a Prersoanelor Varstnice, eveniment  sarbatorit  intr-o ambianta placuta
  • de 1 noiembrie ne-am amintit de cei plecati  dintre noi
  • In data de 11 noiembrie   s-a  sarbatorit   incheierea  anului  milostivirii  unde  a participat  si  Episcopul  romano-catolic  Bocskei  Laszlo.
  • de 6 decembrie  Mos  Nicolae  nu  nea  uitat  nici pe noi

De sarbatoarea Craciunului  atmosfera a fost asigurata  de   colindatori care erau  copii  din  scolile orasului.

Persoanele nevoiaşe şi fără venit au primit la prinz gratuit o porţie de mâncare  zilnic.

Personalul  angajat  a participat  activ la diferite treninguri , seminari , intalniri, si schimburi de  experienta  pentru imbunatatirea  calitatii serviciilor  oferite  si  potrivite  standardelor  prevazute.

SEF  CENTRU

KISS KAROLY  ANDRAS