Cantina Socială

Activitatea principală este prepararea şi servirea porţiilor de mâncare caldă la prânz între orele 12-15:30.

Numărul mediu de beneficiari care frecventează cantina este de 70 de persoane.

Persoanele nevoiaşe şi fără venit primesc la prânz gratuit o porţie de mâncare zilnic. Pentru persoanele cu venituri mici se achită o sumă în funcţie de posibilităţile fiecăruia.

Calitatea produselor alimentare şi gustul “de acasă” au fost  asigurate de priceperea celor trei bucătărese care lucrează în cadrul cantinei.
konyha_004

Modalitatea de încheiere a contractului de furnizare a serviciului social:

Actele necesare beneficiarilor:

• copie de pe actele de identitate ale beneficiarului;
  • copie de pe cartea de identitate a reprezentantului legal;
  • adeverinţă de venit;
  • ultimul talon de pensie, dacă este cazul;
  • documente care determina starea de sanatate a beneficiarului, daca este cazul (iesire din spital, scrisoare mdicala etc.)

Cererea se aproba   si se avizeaza  de catre conducatorul   centrului.

Pe baza actelor si a cererii aprobate se intocmeste contractul de furnizare a serviciului social pe un an cu drept de prelungire.

konyha_007

Contact:

Cantină socială

410466 Oradea, Str.Spartacus Nr.31/A

Telefon: (+40)0359/170-313

Mobil: (+40)0742/093-019

Pentru donaţii contul nostru bancar

LEI

RO58BTRL00501205736672XX

BANCA TRANSILVANIA Oradea

EURO

RO07BTRL00504205736672XX SWIFT: BTRLRO22

BANCA TRANSILVANIA Oradea

Raport de activitate pe anul 2014

Cantina socială şi în anul 2014 a avut un rol important in ajutorarea persoanelor nevoiaşe . Acest ajutor constă în acordarea unei mese calde zilnic, sau pachete de alimente după posibilităţi. Am pregătit zilnic mâncare pentru aproximativ 180 de persoane (în perioada anului şcolar pt. 42 de elevi ai internatului, 40 de persoane din Căminul de Bătrâni Sf. Martin, 28 de persoane din Centrul Sf. Elisabeta şi 75 de beneficiari ai cantinei). Beneficiarii căminelor în afară de prânz, primesc şi mic dejun şi cină. Am continuat acţiunea „Butter brote” din bunăvoinţa sponsorilor din Passau, începută în 2013, care constă din distribuirea de pachete de alimente sau mâncare gătită după cum urmează:

– 27.01.2014. – 15 pachete pt. persoane fără adăpost din Episcopia in colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione”

– 04.02.2014. – 60 pachete şi ceai cald pt. persoanele din Azilul de Noapte de pe str. Gutenberg

– 13.02.2014. – 15 pachete pt. persoane fără adăpost din Episcopia Bihor, în colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione”

– 25.02.2014. – 60 pachete pt. persoanele din Azilul de Noapte de pe str. Gutenberg

– 27.02.2014. – 15 pachete pt. persoane fără adăpost din Episcopia Bihor, în colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione”

– 04.03.2014. – mâncare caldă şi gogoşi pt. beneficiarii cantinei, la distribuire au ajutat tineri cu sindrom Down

– 15.04.2014. – 65 pachete cu ocazia sărbătorilor de Paşte pt. beneficiarii cantinei

– 15.04.2014. – 15 pachete pt. persoane fără adăpost din Episcopia Bihor, în colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione”

– 05.06.2014. – 15 pachete pt. persoane fără adăpost din Episcopia Bihor, în colaborare cu Societatea de Binefacere „Don Orione”

– 28.11.2014. – 75 pachete pt. beneficiarii cantinei, când au sosit primele zile reci ale iernii

– 05.12.2014. – 75 pachete pt. beneficiarii cantinei

– 24.12.2014. – 75 pachete pt. beneficiarii cantinei cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun

– 31.12.2014. – 75 pachete pt. beneficiarii cantinei cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou

La pregătirea, ambalarea şi distribuirea pachetelor au ajutat voluntari: studenţi la universitate, elevii internatului şi tineri de la Fundaţia “Viaţa cu autism”. Deasemenea şi în munca noastră zilnică am fost ajutaţi de voluntari, la curăţat de cartofi şi zarzavaturi, spălat vase sau efectuarea curăţeniei, etc.

În cele patru săptămâni dinainte de Crăciun, în fiecare sâmbătă am pregătit ceai cald care a fost împărțit în grădina Palatului Episcopal, după ceremonia de aprindere a lumânărilor de pe coroana uriaşă de ajun.

Din data de 01.08.2014. cantina socială funcţionează la sediul nou in Centrul Sf. Elisabeta. In bucătăria nouă din bunăvoinţa sponsorilor din Olanda „Stichting Steungroep Nederland Roemenie” am primit aparatură de gătit nouă şi modernă, care uşurează munca noastră şi cu care putem pregăti preparate mai sănătoase. Am primit un cuptor modern, o marmită mare, două plite electrice, o plită cu gaz, o maşină de spălat vase. Fundația „Stichting Oost Europa Boskoop” a sponsorizat, pe parcursul întregului an, materiile prime zilnice pentru 14 persoane nevoiaşe. Am mai primit sponsorizare de la „Vincentius Vereniging Schijndel” pentru schimbarea uşii de distribuire a mâncării şi construirea unui depozit pentru păstrarea legumelor, fructelor şi zarzavaturilor. Am primit o sumă pentru achitarea autoutilitarei de care avem nevoie pentru mai buna desfăşurare a transportului hranei la Căminul de bătrâni Sf. Martin şi elevilor internatului. Astfel cu maşina veche putem efectua transportul la domiciliu a beneficiarilor cantinei. Pentru elevi servim prânzul la sediul vechi al cantinei, în sala de mese. Am primit alimente de bază de la „Freundeskreis-Villingen-Schweningten”, conserve de la “Stichtig Caritas Schijndel” şi “Stichting Caritas Swolgen”. Am primit donaţii în natură de la persoane fizice, parohii, primării, etc.