Szociális konyha

Szervezetünk lassan 19 éve vállalja fel a rászorulók napi étkeztetését a Caritas Catolica szociális konyha keretén belül. Házias jellegű fogásokkal, meleg étellel igyekszünk hozzájárulni a nélkülözők életminőségének javításához, hiszen a rendszeres, jó minőségű alapanyagokból készült étrend elengedhetetlen amúgy is törékeny egészségük megőrzéséhez. Konyhánk rendszeres látogatói között megtalálhatók hajléktalanok, betegek, jövedelem nélküliek, hátrányos helyzetű fogyatékkal élők, idősek, nagy létszámú családok tagjai. Tiszta, modern berendezésű étkező és mosdók biztosítják a megfelelő körülményeket vendégeink számára. Személyzetünk jól képzett, segítőkész, jól felszerelt, a standardoknak megfelelő konyhában végzi napi tevékenységét.
konyha_004A napi étkeztetést a szervezetünk bizottsága által kivizsgált esetekben ingyenesen vagy egy szimbolikus összeg ellenében biztosítjuk. Magánszemélyek mellett konyhánk felel a Szent Márton öregotthon és a szintén a Caritas keretén belül működő internátus lakóinak étkeztetéséért egyaránt. Esetenként házhozszállítását is biztosítunk azok számára, akik mozgásképtelenség vagy egyéb egészségügyi gondok miatt nem tudják elhagyni otthonaikat. Támogatóink helyi és főként külföldről érkező adományainak köszönhetően a napi menü változatos és a hozzávalók kiváló minőségűek, konyhai felszereléseink biztosításában és javításában is rendszeres szerepet vállalnak.

konyha_007
A beköszönő gazdasági válság miatt sajnos egyre többen kényszerülnek szolgáltatásaink igénybevételére, ugyanakkor a téli időszak beköszöntével egyidejűleg is növekszik kedvezményezettjeink száma.