Internat

Communitas_logo_vizszintes_sotet_hatteren logo CARITAS Catolica Oradea logo uj

Internatul nostru s-a înfiinţat pentru a oferi o mână de ajutor pentru elevii care provin din localităţile din zona rurală a judeţului, care frecventează o instituţie de învăţământ din Oradea, pentru a scăpa de problemele cazării şi de povara financiară. Repartizarea elevilor în internat se face diferenţiat pentru băieţi şi fete în dormitoare amenajate simplu dar confortabil şi modern, cu băi separate pentru băieţi şi fete. Servirea meselor se face la cantina asociaţiei în sala de mese utilată corespunzător. De asemenea, episcopia romano-catolică asigură o sală pentru programe artistice pentru elevii internatului, unde se organizează de exemplu şi programe de Crăciun, cu a cărui ocazie elevii  primesc diferite cadouri sponsorizate de organizaţii din Germania şi Austria.
suli_006

ebedlo
Rezidenţii se află sub supravegherea permanentă a pedagogilor calificaţi, orientaţi spre a câştiga încrederea tinerilor şi a le ajuta în problemele specifice adolescenţei. În cursul anului şcolar asigurăm cazare pentru 35 de persoane în 5 camere, iar în timpul weekend-urilor şi în vacanţă oferim cazare şi masă la preţuri avantajoase turiştilor, studenţilor din străinătate şi grupurilor pe baza unor rezervări anterioare. O parte din elevi urmează cursurile Liceului Romano Catolic “Szent László”, iar ceilalţi frecventează cursurile altor licee, şcoli profesionale din Oradea. Asociaţia Caritas acoperă integral costurile de cazare pentru elevii ale căror familii se confruntă cu grave probleme materiale şi financiare.
suli_008
Pentru informaţii şi rezervări ne puteţi apela telefonic sau prin e-mail sau personal la secretariatul asociaţiei.

Programul Afterschool Caritas

Programul este destinat elevilor cu vârste între 15–18 ani din mediul rural, din familii defavorizate cu risc accentuat de excluziune socială, fără posibilitate de a-și continua studiile în localitatea natală, frecventând școli cu predare în limba maghiară în Oradea. În cadrul programului afterschool asigurăm copiilor o masă caldă, meditații școlare și ajutor în efectuarea temelor de casă. Obiectivul nostru este să oferim program afterschool,  servicii de internat cu cazare și masă pentru min. 30 elevi pe perioada anului școlar 2019–2020. Prin acest program dorim să creștem rata de absolvire la bacalaureat și/sau absolvire profesională. Fiindcă majoritatea elevilor provin din comunități minoritare și au dificultăți la limba și literatura română, punem accent pe dezvoltarea abilităților lingvistice, creând posibilitatea continuării studiilor. Încurajăm cultivarea tradițiilor și identității culturale, dezvoltarea fizică și spirituală. Avem o sală de sport în care un instructor specializat voluntar oferă antrenamente judo săptămânale. Deasemenea dorim să dezvoltăm sensibilitatea socială a elevilor prin diferite activități de voluntariat.

Vezi: Raport de activitate Program afterschool Caritas în Oradea 2020-01-13 – 2020-02-28

PROGRAM CU PUBLICUL:
Pedagogi: 8: 00-17: 00
În timpul vacanţelor: 8: 00-15: 00
Secretariat: 8: 00-15: 00

CONTACT:
INTERNAT „SF. LADISLAU”
Adresa: Şirul Canonicilor nr.21
410161 Oradea Judeţul Bihor
TEL/FAX: 0040 /259 412 760 (secretariat)

E-mail: caritas.oradea@gmail.com