Internátus

Communitas_logo_vizszintes_sotet_hatteren logo CARITAS Catolica Oradea logo uj

Kollégiumi bentlakásunk azon diákok számára jelent nagy segítséget szállásgondjaik megoldásában, akik Bihar megye településeiről járnak be nagyváradi iskolákba. A gyerekek kényelmes, egyszerű berendezésű szobákban kerülnek elhelyezésre, ahol mindennapi étkezésüket is biztosítjuk.
suli_006

ebedlo
Fiúk és lányok számára egyaránt külön fürdőszoba biztosított, szabadidejükben pedig egy közös tv-szoba áll rendelkezésükre. Felkészült, gyerekszerető pedagógusaink felügyelete alatt állnak a nap 24 órájában. A tanév ideje alatt 35 diák számára tudunk helyet biztosítani 5 szobában, míg hétvégeken illetve a szünidők ideje alatt előjegyzés alapján, bentlakásunk turisták és más csoportok számára nyújt olcsó szállást.
suli_008

Érdeklődni és előjegyeztetni a titkárság telefonszámán/e-mail címén vagy akár személyesen székhelyünkön is lehet.

Délutáni Oktatási program

Magyar nyelvű délutáni oktatás, 15-19 év közötti líceumi diákok számára, akik Bihar megye különböző vidéki magyar közösségeiből és szórványtelepülésekről származnak, hátrányos helyzetű családokból, és magyar tannyelvű oktatási intézményben tanulnak Nagyváradon. A program keretében szállást, étkeztetsét és délutáni oktatást biztosítunk 30 fiatalnak. Célunk hogy hathatós segítséget nyújtsunk nekik ahhoz, hogy sikeresen leérettségizhessenek és lehetőségük nyíljon a továbbtanulásra. Ennek érdekében miután hazajönnek az iskolából a diákok kapnak egy meleg ebédet, majd szakképzett szociálpedagógusok segítik őket a tanulásban, házi feladatok megoldásában. Emellett biztosítunk részükre délutáni sporttevékenységeket, közösségi szabadidős tevékenységeket és önkéntességi programok ban való részvételt.

Idén első alkalommal nyertünk támogatást a Caritas délutáni oktatási programjára az RMDSZ és Communitas Alapítvány részéről, ez hatalmas segítséget jelentett a program fenntartásában és működtetésében.

Lásd: Tevekenysegi beszamolo Caritas delutani oktatas 2020

NYITVATARTÁS/FOGADÓÓRA:
Pedagógusaink: 8: 00-17: 00
Vakáció ideje alatt: 8: 00-15: 00
Titkárság: 8: 00-15: 00

ELÉRHETŐSÉG:
SZENT LÁSZLÓ BENTLAKÁS
Cím: Kanonok sor 21 szám
410161 Nagyvárad Bihar megye
TEL/FAX: 0040 /259 412 760 (titkárság)

E-mail: caritas.oradea@gmail.com