Centru de ingrijire la domiciliu Osorhei

Din anul 2003, cu sprijinul Fundaţiei Booskop Olanda, Asociaţia Caritas Catolica Oradea a înfiinţat un centru de îngrijiri la domiciliu în localitatea Oşorhei, cu scopul de a asigura servicii de îngrijiri medicale la domiciliu atât în localitatea Oşorhei, cât şi localităţile învecinate.

DSC_0667DSC_0658
Beneficiarii îngrijirilor la domiciliu sunt persoane cu afecţiuni acute şi/sau cronice care prezintă un anumit nivel de dependenţă şi o capacitate limitată de a se deplasa la o  unitate sanitară.
Activitatea centrelor se desfăşoară la domiciliul pacienţilor şi constă din efectuări de pansamente, injecţii, perfuzii, măsurări de tensiune şi a glicemiei, mobilizări, gimnastică medicală, igienizarea bolnavului, în funcţie de indicaţia medicului şi de starea bolnavului. Centrul nostru are la dispoziţie toate materialele necesare îngrijirii (material consumabil şi instrumente ajutătoare).
Unele mijloace auxiliare de îngrijire se pot închiria pentru perioade variabile de timp: cadrane de mers, cârje, cărucioare, paturi reglabile, rolatoare. Serviciile de îngrijiri la domiciliu sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii şi conform contractului cu CAS Bihor pacienţii externaţi din spitale pe baza recomandării întocmite de medicul specialist, beneficiază de servicii de îngrijiri medicale gratuite decontate de CAS.
Beneficiarii sunt îngrijiţi indiferent de vârstă, sex, religie sau apartenenţă etnică. Personalul angajat respectă demnitatea, autonomia şi dreptul la intimitate a beneficiarilor. Confidenţialitatea datelor este respectată de fiecare angajat.În vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite şi potrivit standardelor prevăzute, personalul participă activ la diferitele treninguri, seminarii, întâlniri, schimburi de experienţă. Beneficiul acestora constă în creşterea calităţii profesionale, în îmbunătăţirea  modului  de satisfacere a nevoilor, precum şi organizarea sarcinilor.

DSC_0665DSC_0655

PROGRAM CU PUBLICUL:
marți, orele 10-14:00
adresa: str. Mare nr.382, Oşorhei, judeţul Bihor
tel.: +40(0)752245465
Persoană de contact: Varga Zita

Raport de activitate CID Osorhei 2018