Otthoni beteggondozas Fugyivasarhely

DSC_0667DSC_0658

 

2003-ban a hollandiai Boskoop Alapítvány támogatásával a Caritas Catolica megalapította a fugyivásárhelyi Otthoni Beteggondozói Központot, melynek célja hogy minőségi orvosi és szociális ellátást biztosítson a helybéli, illetve a környező településeken élő betegeknek.

Otthoni gondozási programunk keretében olyan akut és/vagy krónikus betegségben szenvedő emberek számára biztosítunk ellátást, akik nem száz százalékosan önellátóak, és korlátozott mozgáslehetőségük miatt nem tudnak bejárni az egészségügyi központokba.

A Caritas Catolica asszisztensei és gondozónői a beteg otthonában nyújtanak egészségügyi és szociális ellátást – sebeket kötöznek, injekciót és perfúziót adnak, vérnyomás- és vércukorszint mérést végeznek, forgatják, tornáztatják a beteget, de segítenek a személyes higiéniában is, a beteg egészségi állapotának és az orvos ajánlásának függvényében. Házigondozói Központunk rendelkezik a kezeléshez szükséges folyóeszközökkel.

Házigondozói Központunknál ugyanakkor bérelhetők különböző gyógyászati- és segédeszközök, mint például járókeretek, mankók, kerekesszékek, állítható betegágyak, rollátorok stb.

Szolgáltatásainkat az Egészségügyi Minisztérium Akkreditálja. Az egészségügyi biztosítóházzal kötött szerződés értelmében a kórházból elbocsátott betegek a szakorvos javaslata alapján ingyenes otthoni betegápolásban részesülhetnek, s a szolgáltatások árát az egészségbiztosítási pénztár téríti meg.

Életkortól, nemtől, illetve nemzetiségi- és vallási hovatartozástól függetlenül ellátunk minden rászoruló beteget. Munkatársaink szeretettel és megbecsüléssel kezelik a pácienseket, tiszteletben tartva emberi méltóságukat és bizalmasan kezelve személyes adataikat. Munkatársaink rendszeres szakmai továbbképzéseken, találkozókon és tapasztalatcseréken vesznek részt, hogy mindig a lehető legkorszerűbb módszerekkel dolgozhassanak.

DSC_0665DSC_0655

Elérhetőség:

Egészségügyi asszisztens:Varga Zita
Cím: Fugyivásárhely, Mare utca 382 sz.
Ügyfélfogadás: 10:00-14:00
tel.: +40(0)752245465