Centru de zi a vârstnicilor Tasnad

Centrul de zi a vârstnicilor “Bogdanffy Szilard”

Luna august a acestui an a reprezentat o zi istorică în viaţa organizaţiei Caritas din Tăşnad, deoarece s-a inaugurat centrul de zi a vârstnicilor „Bogdanffy Szilard” graţie sprijinului substanţial a mai multor sponsori din străinătate.  Acest centru poate fi privit într-adevăr ca rodul muncii însufleţite a organizaţiei, fiind un prilej de răgaz pentru bătrânii uitaţi şi lăsaţi în urmă.
napkozi2 Ideea instituţiei aparţine lui Karl Heinz-Otto, reprezentantul organizaţiei Kolping din Lahnstein, iar în înfiinţarea propriu-zisă a jucat un rol major organizaţia olandeză „Zusters Franciscanessen”. În realizarea planurilor ne-au oferit o mână de ajutor numeroase instituţii, cum ar fi prefectura judeţului Satu Mare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului judeţeană, spitalul orăşenesc din Tăşnad şi Primăria locală.

napkozi1 Ca locaţie s-a desemnat o clădire nefolosită a spitalului orăşenesc, primită în chirie pentru o durată de 30 de ani. Centrul are în prezent în grijă 15 persoane, a căror transport, hrană zilnică şi supravegherea permanentă sunt atribuţiile personalului nostru calificat.napkozi3