Búcsús szentmise volt a Caritas-székház kápolnájában

bucsus szentmise 22019 március 19-én, Szent József ünnepén, Böcskei László megyéspüspök mutatott be hálaadó búcsús szentmisét a katolikus karitász nagyváradi irodáinak otthont adó egykori Szent József Kórház felújított kápolnájában. A szentmisén koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas Catolica főigazgatója és Vakon Zsolt püspöki titkár.

Prédikációjában a főpásztor rámutatott: Szent József egy igaz ember volt, aki egész életét alávetetette Isten akaratának, s többnyire a háttérből nyújtott áldozatos segítséget. Ebből a szempontból eszményképe lehet a ma emberének, a családapáknak, és kiemelten a Caritas Catolica munkatársainak, akik hozzá hasonlóan a háttérből végzik áldásos munkájukat – betegeket és időseket gondoznak, szegényeket látnak el, szervezik és véghezviszik a karitatív tevékenységeket és előteremtik az ahhoz szükséges feltételeket.

Az ünnepségen a Caritas Catolica különböző részlegeinek munkatársai mellett részt vett egy különleges vendég is: a 77 éves nagyváradi Márkuc Tibor, akit a Caritas-székháznak otthont adó egykori Szent József Kórház kápolnájában kereszteltek meg, 1942-ben. A búcsús szentmise szerény szeretetvendégséggel ért véget.

Comments are closed.