Şi firmele sponsorizează tinerii Internatului Caritas

cegek isÎn decursul anului trecut, mai multe persoane juridice, respectiv societăţi comerciale au contribuit la sponsorizarea programelor sociale ale Asociației Caritas Catolica Oradea. În misiunea noastră, de un real ajutor a fost patronul SC Valenti Impex SRL, domnul Nemes Antal, care răspunzând solicitării noastre, s-a obligat să suporte cheltuielile de cazare şi masă la internat, pentru o elevă din Sălacea.

Familia tinerei fete a fost afectată de o tragedie, exact în anul în care eleva s-a înscris la Internatul Caritas: din cauza unui coş de fum vechi, a ars casa în care locuia împreună cu părinţii şi sora. În situaţia dată, orice ajutor a fost binevenit în familia încercată de soartă. Atunci, Caritas a început să caute sponsori pentru fiica mai mare, ca ea să poată beneficia de cazare şi masă la internatul Sf. Ladislau. De atunci, încăperile casei au fost renovate parțial, dar familia trebuie să mai confrunte multe greutăţi până la revenirea la normalitate.

„Eu sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul acordat de domnul Nemes, pentru că din salariul lor, părinţii acum nu m-ar fi putut ţine pe mine în Oradea,  căci o mai au şi pe sora mea, care e în clasa a III.-a la Sălacea .  Este un mare ajutor pentru noi” – a declarat F.E., elevă în clasa XI.

Pe lângă acoperirea cheltuielilor cu internatul fetei, firma Valenti a mai sprijinit şi cu o donaţie aparte, celelalte activități sociale ale Asociaţiei Caritas Catolica. La această acţiune caritabilă, au aderat şi alte societăţi comerciale. În numele tuturor beneficiarilor noştri, dorim să ne exprimăm recunoştinţa pentru contribuţia Romtransilvan Logistic, Electric Mark, Landis Impex, Alereb , Motors Mirado, Bonm-Trans şi Valenti Impex, la donaţiile care sunt de importanţă vitală poentru susţinerea ajutorului social.

Totodată, calde mulţumiri tuturor instituţiilor şcolare, fundaţiilor, organizaţiilor care au sprijinit activitatea noastră cu ajutoare materiale sau în natură, respectiv muncă voluntară.

Bunul Dumnezeu să le răsplătească generozitatea!